Arxiu

La UdG crea el primer grup de recerca de l’Estat per estudiar les relacions entre el mar i la salut humana

La Universitat de Girona (UdG) ha creat un nou grup de recerca anomenat Sea Health que estudiarà els beneficis que poden aportar els ecosistemes marins a la salut humana. Serà el primer grup de recerca de Catalunya i de tot l’estat espanyol que investigui les possibles relacions entre el mar i el benestar humà. Entre d’altres coses, el grup de recerca preveu buscar organismes marins que puguin servir per crear nous fàrmacs, veure quins aliments saludables provenen del mar i estudiar els beneficis que pot tenir per la salut realitzar pràctiques recreatives marítimes o viure a la costa. També s’analitzarà quins paràsits, substàncies contaminants i biotoxines poden ser perilloses per als humans i com el canvi climàtic afecta als ecosistemes marins i als seus recursos. Els investigadors que formaran part d’aquest nou grup provenen dels àmbits de la biologia marina, la biotecnologia, la medicina i les ciències socials, entre d’altres.
(ACN)

De moment, el Sea Health iniciarà dues recerques fonamentals. D’una banda, hi haurà el programa Blue Health (salut blava) que pretén centrar-se en el benestar de les persones en relació amb el mar. De l’altra banda, es crearà la línia Blue Economy (economia blava) on el focus recaurà en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del mar. Des de l’UdG apunten que la creació d’aquest grup de recerca posa la universitat al capdavant d’Europa en la recerca dels estudis relacionats amb el mar i la salut.

El nou grup de recerca neix amb el compromís de la transferència dels coneixements adquirits a la societat. Per això, Sea Health ha creat el lema ‘Mar sana, gent sana’ i preveuen comptar amb la col·laboració de col·lectius, la majoria d’ells relacionats amb el mar, com ara pescadors, responsables d’activitats nàutiques, gestors de reserves marítimes o associacions de pacients.

El grup està codirigit pel biòleg marí i pesquer de l’Institut d’Ecologia Aquàtica, Josep Lloret, i el neurocirurgià i degà de la Facultat de Medicina, Joan San. A més, hi col·laboren investigadors de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC), ubicat a Barcelona. També mantindran relacions amb més de vint universitats i centres de recerca de tot el món amb els quals comparteix diferents projectes (PHAROS4MPAs, GALP Omega 3,  Small project MedPAN i SAFENET).

Publicitat

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/