Arxiu

La seguretat passiva et corda a la vida

No utilitzar aquests sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament impliquen una sanció econòmica de 200,00 € i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir

 

Cinturó, casc i cadiretes seran el centre de l’activitat policial viària d’aquesta setmana a les carreteres i municipis de Catalunya. Del 30 de setembre al 6 d’octubre des del Servei Català de Trànsit (SCT) coordinem amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya que intensifica la vigilància de la utilització d’aquests sistemes de seguretat passiva.
Aquesta estratègia operativa per controlar l’ús de cinturó (tant per part del conductor com de l’acompanyant i dels ocupants dels seients posteriors), del casc i dels sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres i carrers de Catalunya té per objectiu reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància d’emprar aquests dispositius i de fer-ho correctament.
Segons dades provisionals de l’SCT, un 13,2% de les víctimes mortals o greus per accident de trànsit en el que portem d’any no portaven el cinturó de seguretat. En el cas dels infants, el risc de patir lesions molt greus o mortals en cas de no fer servir sistemes de seguretat passiva encara es fa més evident, ja que dels 7 menors morts o ferits greus per accident de trànsit en el que portem d’any 4 (57,1%) no feien ús de sistemes de retenció infantil (SRI). Pel que fa a l’ús del casc, hi ha un 6,7% dels motoristes o ciclistes que han mort o han resultat ferits greus no el portaven.
Al llarg de la setmana, s’informarà i alertarà d’aquesta campanya de controls intensius d’ús dels dispositius de seguretat passiva a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) ubicats a les carreteres catalanes.
Denúncies de les darreres campanyes
Aquesta és la catorzena de les disset campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya que l’SCT coordinarà aquest 2019 i la segona centrada en l’ús dels sistemes de seguretat passiva. En el decurs de la primera, al mes de gener, es van imposar 1.397 denúncies. Al 2018 en les dues campanyes de controls intensius que es van realitzar als mesos de gener i octubre Mossos d’Esquadra i Policies Locals van imposar un total de 3.334
Els infants, sempre al darrere:
 
–          Els menors amb una altura igual o inferior a 135 cm han d’ocupar obligatòriament els seients del darrere del vehicle i han d’utilitzar sempre un sistema de retenció homologat i adaptat a la seva talla i pes.
–         Excepcionalment, els menors amb una estatura igual o superior a 135 cm poden utilitzar directament els cinturons de seguretat del vehicle. No obstant això, fins els 150 cm és recomanable que continuïn fent servir un sistema de retenció infantil.
 
–          Si un nen viatja sense subjecció es multipliquen per 5 les possibilitats que pateixi lesions mortals o greus. Si el sistema de retenció infantil s’utilitza adequadament, es redueix fins en un 75% les lesions en cas d’accident.
Consells bàsics per portar el casc amb seguretat:
 
–          Cal que sigui homologat i es recomana que sigui del tipus integral. Si és integral, d’una sola peça, protegeix tot el cap i la cara. Cal portar-lo ben cordat i de la talla adequada. Ha de quedar ajustat i la corretja de subjecció no pot quedar solta ni superar mai la barbeta.
–          El casc no és per a tota la vida. La data límit del material amb què s’ha fabricat, l’ús, el tracte rebut o el grau d’exposició als elements meteorològics que hagi sofert limiten el seu correcte funcionament en cas d’accident

Publicitat

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/