Arxiu

La seguretat ciutadana al Maresme a debat

Els municipis que no tenen cos propi de Policia Local es trobaven fins ara limitats també a l’hora d’implantar càmeres de videovigilància perquè no hi havia ningú que es pogués fer càrrec del sistema. Els Departament d’Interior, però, ha habilitat ara els Mossos d’Esquadra perquè siguin dipositaris de les imatges de les càmeres que vulguin instal·lar els ajuntament de pobles petits. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ho ha explicat en una trobada amb alcaldes del Maresme on hi ha una especial preocupació per l’auge dels robatoris a domicilis. Buch també ha plantejat la possibilitat d’implantar seguretat privada en llocs d’especial conflictivitat per manca d’agents. En aquest cas, de moment ja s’està fent una prova pilot a Premià de Dalt.

Els municipis més petits, disseminats i allunyats dels grans nuclis de població són sovint objectiu dels lladres que assalten cases per la facilitat que tenen de fugir i per una manca generalitzada de seguretat, ja que són municipis que, en molts casos, no tenen cos propi de Policia Local.

El conseller també ha detallat el pla anunciat fa uns dies pel director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, per a la creació d’una bossa d’aspirants a polies locals a disposició dels ajuntament amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits administratius i posar a disposició dels municipis la possibilitat d’incorporar agents amb més rapidesa.

“En lloc de fer 28 processos selectius per a cada poble en farem un per a tots i serà tot més fàcil i més àgil”, ha explicat Buch en al·lusió a aquesta bossa única d’agents que, d’entrada, es posarà en marxa el Maresme “al més aviat possible”. El president comarcal, Josep Triadó, assegura que “la maquinària” és a punt per poder començar el primer procés selectiu global.

Des del Consell Comarcal del Maresme asseguren que de processos selectius agrupats ja se’n fan per a altres serveis, com educadors socials. El fet d’acollir-se a la nova bossa de policies serà “voluntari” per als ajuntaments que ho vulguin. La resta podrà fer els seus propis processos, com en aquells casos en que es requereixin perfils molt concrets de policies.

Escoltar Miquel Buch:

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/