Arxiu

La Policia Local de Blanes precinta la part il·legal del Càmping Blanc d’Eivissa

Els efectius policials han col·locat els precintes institucionals després que el propietari havia procedit de manera voluntària al tancament i encerclament de la part il·legal del càmping

 

Aquest dimarts al migdia l’Ajuntament de Blanes ha pogut procedir finalment a certificar el tancament de la part il·legal del Càmping Blanc d’Eivissa, situat a la zona turística d’Els Pins. Efectius de la Policia Local, encapçalats pel seu cap, Joan Garcia, han precintat la part il·legal mitjançant l’Autorització d’Entrada a domicili emesa pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona, en compliment de la resolució del Decret d’Alcaldia del 21 de novembre de 2018.

El Decret contemplava que s’havia de procedir al cessament de l’activitat i ús urbanístic de càmping mitjançant precinte de les instal·lacions, així com que calia implantar un tancament que separi la part il·legal de la que és correcte en l’establiment. Ara bé, tal com ha informat aquest migdia a l’alcalde de Blanes, Mario Ros, el cap de la Policia Local, Joan Garcia, no ha estat necessari utilitzar l’autorització judicial per donar compliment al decret. El propietari del càmping els ha mostrat com, de manera voluntària i mitjançant acta notarial amb data d’aquest passat dilluns 4 de març, ja havia procedit a acotar totalment la zona afectada per l’esmentat decret.

La Policia Local de Blanes ha comprovat l’adequació del tancament

Tanmateix, el responsable de l’establiment ha accedit i ha donat la seva autorització expressa perquè la comitiva municipal i policial entrés a l’interior del càmping per procedir a les oportunes comprovacions i etiquetatge del precinte, sense necessitat d’haver d’emprar cap altra element de força avalat per l’esmentada autorització del Jutjat de Girona. Acompanyats del propietari, els efectius policials i l’arquitecte tècnic municipal han comprovat que realment tota la zona afectada està delimitada i fermada amb una tanca metàl·lica d’enreixat d’una alçada aproximada de dos metres que garanteix l’acotament de l’espai ampliat de manera il·legal.

En aquest sentit, durant la inspecció s’ha comprovat que a la zona paral·lela del camí d’accés hi ha 13 mòduls, els accessos als quals també està tancat amb el mateix sistema. Per la seva banda, a la zona d’acampada queden 2 mòduls i 15 caravanes, així com restes d’utensilis propis d’aquests tipus d’establiments, com ara cadires de plàstics, petits mobles auxiliars, catifes de gespa artificial, entre d’altres, fruit del desmuntatge dels mòduls i caravanes que hi havia.

Els efectius policials han vist que tot aquest perímetre està tancat, delimitant un espai on també hi ha incloses instal·lacions com ara el Bar-Restaurant, la Piscina i la Zona Esportiva. Igualment, han pogut comprovar que les zones de pàrquing afectades estan buides. Finalment, un cop conclosa la inspecció de tot l’entorn, la Policia Local ha procedit a precintar-ho tot, col·locant els adhesius amb els escuts institucionals i la inscripció amb el número i data del decret de referència a manera de testimoni.

Cal recordar que, el què finalment ha tingut lloc aquest dimarts, ja es va voler fer el passat 23 de gener, però aquell dia un treballador de l’establiment va negar l’entrada a la comitiva municipal per expressa indicació de la propietat. Per aquest motiu, es va haver de demanar la perceptiva ordre judicial que no s’ha hagut d’utilitzar al actuar voluntàriament el propietari de mutu propi, i accedir el pas a la comitiva.

Multa pendent

Un capítol encara obert, és el de la multa de més d’un milió d’euros que un jutjat va tirar enrere però va deixar la porta oberta a l’ajuntament per iniciar de nou el procés sancionador.

Quan es va aprovar fa uns dies el POUM ja va quedar clar que aquests terrenys no es poden legalitzar com a càmping, i per tant, aquesta opció no es contempla en el nou planejament.

 

Foto Aj. Blanes

Publicitat

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/