Arxiu

La Policia Local de Blanes no pot accedir al càmping Blanc d’Eivissa

Segons informa l’ajuntament de Blanes,  aquest dimecres a primera hora del matí l’Ajuntament de Blanes havia preparat tot l’operatiu per procedir al precintat del Càmping Blanc d’Eivissa per l’ampliació il·legal de terrenys de fa uns anys. Amb aquest objectiu, s’han personat a l’accés posterior de l’establiment turístic dues dotacions de la Policia Local de Blanes, així com efectius de les Brigades Municipals que transportaven les tanques en un camió i un tècnic d’Urbanisme.

L’operació, però, no s’ha pogut dur a terme, perquè quan el cap de la Policia Local de Blanes acompanyat d’altres efectius ha demanat que es facilités l’accés del dispositiu a les instal·lacions del càmping, se’ls ha impedit. Un treballador de l’establiment, després de consultar el requeriment policial als propietaris, aquests li han ordenat que no deixés accedir a ningú, impedint l’entrada explícitament al dispositiu policial.

L’objectiu de la Policia Local de Blanes era donar compliment a la resolució del decret que ordena el cessament de l’activitat i ús urbanístic de càmping. Per això, s’havia de precintar les instal·lacions i posar tot un tancament separador del sector legitimat administrativament, segons es delimitava en un plànol inclòs al decret de 17 de març de 2017, que donava al seu temps compliment a la sentència del desembre de 2009.

En vista de la negativa a deixar-los accedir, la Policia Local ha comprovat que totes les portes d’accés a l’establiment estaven tancades, i ha informat al treballador que la seva actitud pot ser constitutiva d’infracció penal per un delicte de desobediència greu a l’autoritat municipal recollida al Codi Penal. Tot i així, a instàncies dels propietaris, s’ha persistit en la negativa explícita a facilitar l’accés dels efectius. Per aquest motiu, ara el procediment que haurà de seguir l’Ajuntament per donar compliment a la sentència serà mitjançant ordre judicial que autoritzi l’entrada.

Multa pendent

L’últim capítol que s’havia viscut fins ara en relació a tot l’afer de l’ampliació il·legal del Càmping Blanc d’Eivissa –desencadenada el març del 2017-, va ser la sentència comunicada la setmana passada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona. En aquesta sentència, la jutgessa es pronunciava en relació a la multa d’1.340.438’50 € imposada per l’Ajuntament de Blanes pel mateix afer d’ocupació il·legal dels terrenys.

La sanció va ser imposada l’any passat mitjançant acord plenari del consistori blanenc per la comissió d’una infracció urbanística molt greu. La jutgessa va considerar que la multa havia de quedar inactiva perquè, segons es recollia a la sentència, havia caducat l’expedient. L’Ajuntament de Blanes tornarà a incoar un nou expedient sancionador, ja que la infracció no ha prescrit, de manera que la multa es tornarà a imposar, prèvia la corresponent tramitació administrativa, i es reclamarà el pagament del seu import.

Càmping Bellaterra

L’Ajuntament de Blanes també té previst fer la mateixa actuació que es volia fer avui amb la Policia Local en un altre establiment turístic que ha seguit un camí paral·lel: el Càmping Bella Terra. Igual que el Càmping Blanc d’Eivissa, els seus propietaris van fer una ampliació en terrenys no urbanitzables, és a dir: de manera il·legal.

Durant els darrers anys també hi ha hagut un llarg rosari de sentències judicials, al·legacions i recursos presentats per una i altra bandes. D’anàloga manera, però, s’ha arribat a un punt de no retorn, i per això el consistori blanenc vol procedir al precinte i tancament de la part il·legal del Càmping Bella Terra aquesta setmana.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Llumacar – Rent a car

C/. Riera, 26

08397 – Pineda de Mar

T. 937664755

Visita el web

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/