Arxiu

La pandèmia genera una despesa de 4,5 milions d’euros a la UdG

La pandèmia ha generat un sobrecost en moltes empreses i institucions, que han hagut d’adaptar-se a les necessitats que exigia la crisi sanitària. La Universitat de Girona (UdG) ha detallat aquest dijous que l’arribada de la covid-19 ha implicat una despesa de 4,5 milions d’euros.

Es tracta de partides molt diverses implicades en aquest sobrecost, segons ha detallat el rector de la universitat. De fet, Quim Salvi ha recordat que amb el coronavirus s’han adaptat els edificis per senyalitzar accessos d’entrada i sortida o retirar taules i cadires per garantir la distància social, entre d’altres.

Per altra banda, bona part dels diners també s’han destinat a la compra de gels hidroalcohòlics, mascaretes per treballadors. L’adaptació tecnològica també ha estat una de les partides més importants en la despesa per la covid-19. Salvi ha assegurat que la UdG ha hagut de comprar llicències de diversos programes per oferir la docència a distància o també adaptar el campus virtual a totes les necessitats que despertava el model a distància i híbrid d’ensenyament a la universitat.

El rector ha assegurat que aquests recursos van provenir de fons propis de la UdG en un primer moment. A finals de l’any del 2020, el Govern va fer una transferència a la universitat gironina d’uns 3 milions d’euros per fer front a totes les despeses generades. Malgrat tot, Quim Salvi ha afegit que “no es cobreix tota la despesa” i per això els 1,5 milions restants han sortit de la butxaca de la UdG.

El català, llengua vehicular

Per altra banda, el rector de la UdG ha assegurat aquest dijous que el català és la llengua vehicular de la Universitat de Girona. Un estudi apunta que dels 40 graus que s’ofereixen a la UdG, només n’hi ha un on el català té un ús inferior al 40%. En la resta de casos, Quim Salvi ha afirmat que l’ús d’aquesta llengua és “molt superior” i per això el català és l’idioma recorrent de la universitat. Malgrat tot, des de la Comissió Lingüística s’està treballant perquè en els documents de cada carrera es mantingui el compromís de “l’ús i la defensa de la llengua catalana” a les aules.

Balanç “positiu” del mandat

El claustre d’aquest dijous ha estat l’últim en què Quim Salvi presentarà l’informe del balanç de govern d’aquest mandat com a rector. En aquest cas, l’informe ha comptat amb el suport del 74,7% dels representants en el claustre. Quim Salvi assegura que fa un balanç “positiu” de l’acció que ha fet el govern de la universitat amb un compliment molt elevat del pla d’accions proposat a l’inici del mandat.

Durant la lectura de l’informe, Salvi ha recordat que aquest curs hi ha un nombre més elevat d’estudiants que cursen graus a la UdG en comparació amb l’any passat, mentre que el nombre d’alumnes en màsters i postgraus s’ha mantingut. Això implica que la comunitat educativa de la universitat gironina englobi uns 18.000 estudiants.

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/