Arxiu

La Fundació Biblioteca Social premia la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha guanyat l’accèssit la quarta edició del Premi “Biblioteca Pública i Compromís Social” pel treball desenvolupat al projecte “Aixopluga’t” que s’hi ha estat fent els darrers mesos. Per fer encara més festiva i compartida l’experiència, l’acte s’ha fet coincidir amb el lliurament dels diplomes d’assistència a les dones que hi han participat.

L’objectiu del projecte “Aixopluga’t” consisteix a integrar la població emigrant mitjançant el treball amb les dones-mares, a les quals se’ls dóna poder, en àmbits fora de la llar, en activitats de la biblioteca. Ho fan en companyia dels seus fills, nens i adolescents, per contribuir a normalitzar la visió de les mares per part dels seus fills, combatent a l’hora l’estès masclisme social. Han participat 75 dones, de les quals 52 han rebut el diploma d’assistència.

El projecte inclou la programació de visites guiades temàtiques a la Biblioteca Comarcal. Durant aquesta experiència les dones poden conèixer els serveis que els oferim i obtenir les eines bàsiques d’accés a la informació. També es cedeixin espais bibliotecaris perquè puguin realitzar algunes de les seves classes d’alfabetització; la participació activa amb els seus fills en els programes de promoció de la lectura en la primera infància (franja 0-3 anys) a través del programa “Nascuts per Llegir”.

Tanmateix, s’organitzen activitats on són elles, les dones-mares immigrants, les protagonistes centrals que serveix d’aquesta manera com un espai de promoció de la seva cultura i l’intercanvi cultural. S’ha iniciat el projecte de foment de la lectura en grups de dones nouvingudes amb tertúlies sobre notícies, intercanvi de llegendes i contes populars, cançons, poesies i jocs de falda. Per últim, també s’apropa els fills adolescents d’aquestes dones a la Biblioteca Jove.

Escoltar Adela d’Alòs-Moner, presidenta de la Fundació Biblioteca Social i Salvador Pont, coordinador de l’àrea de cultura de Càritas Blanes:

En el projecte “Aixopluga’t” ha comptat amb la col·laboració de Càritas Interparroquial de Blanes, així com del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes.

S’ha encarregat de recollir el premi una representació de l’equip de la Biblioteca Comarcal –Isabel Brunet, Anna Rosa Bou i Conxi Fernández- acompanyades de l’alcaldessa en funcions, Pepa Celaya. També han assistit Salvador Pont, de Càritas Interparroquial de Blanes, ja que ha estat ell qui conjuntament amb la biblioteca han impulsat el projecte guardonat, així com la directora de Càritas a comarques gironines, Dolors Puigdevall, i el tresorer de la Fundació Biblioteca Social, Josep Maria Rodríguez.

 

Imatge: Foto de grup (Yoyo)

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/