Arxiu

La Fundació ASPRONIS i l’Ajuntament replanten arbres a PortaLloret

Es tracta d’un acte simbòlic entre la Fundació ASPRONIS i l’Ajuntament de Lloret de Mar que s’emmarca en el 50 aniversari de la Fundació. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i els regidors Jordi Orobitg i Cristian Fernández, juntament amb el director general de la Fundació ASPRONIS, Francesc Durà, el coordinador de jardineria, Juan Antonio Miranda, i personal del seu equip, han replantat una sèrie d’arbres acompanyats de persones ateses al Servei de Teràpia Ocupacional d’ASPRONIS. El consistori lloretenc ha fet palès així el seu compromís amb la cura del medi ambient i la inserció de col·lectius vulnerables, enguany que la Fundació ASPRONIS celebra 50 anys d’història.

Els arbres que s’han replantat, una trentena en total, estan afectats per la remodelació de la zona de la piscina municipal, on s’amplia la zona d’aparcament. Són de dos tipus i es troben perfectament sans: Tipuana tipu (acàcia rosa) i Schinus molle (fals pebrer). Durant l’acte, se n’han replantat  8 i entremig s’hi ha plantat arbustos Nerium oleander (baladre).

La Fundació ASPRONIS compta amb un equip de jardineria que s’ocupa del manteniment de zones verdes de Lloret de Mar des de  l’any 1998. Des d’aleshores, la Fundació ha mantingut aquest contracte, el qual s’ha ampliat  progressivament tant en personal -passant de 3 treballadors als 10 actuals-, així com de superfície: als inicis, els espais verds eren mantenir eren d’un 20% del municipi aproximadament i en l’actualitat són el 65% de zones verdes, així com alguns espais escolars i altres d’esport i lleure.

L’equip de jardineria forma part dels serveis externs del Centre Especial de Treball (CET) de la Fundació ASPRONIS, juntament amb senyalització viària i manteniment de parcs infantils i de salut, i de mobiliari urbà. Al CET, hi treballen 110 persones amb discapacitat intel·lectual, 10 amb discapacitat física, i 60 professionals especialitzats. Aquests serveis són coneguts entre la població com “El Vilar”, nom de la Fundació fins fa dos anys en què les Fundacions ASPRONIS i EL VILAR es van fusionar: El Vilar es va dissoldre, i tots els serveis van passar a pertànyer a la Fundació ASPRONIS. L’entitat celebra enguany els 50 anys d’història des de la seva creació. Té com a missió acompanyar les persones – més de 400- a fer realitat el seu projecte de vida mitjançant serveis i suports, tot garantint-ne la qualitat de vida, i per fer-ho possible disposa d’una plantilla de 330 persones, un terç de les quals tenen discapacitat intel·lectual.

ASPRONIS ofereix també suport a la inserció en empreses de la comarca de la Selva o al nord del Maresme, àrea d’influència de l’entitat: fa prospecció de mercat, insereix i acompanya les persones, i dona suport a les empreses per tal que l’encaix sigui un èxit per ambdues parts. Així mateix, prepara les persones per al món laboral, amb serveis de formació, ja sigui per a l’empresa ordinària o per al CET.

L’entitat ofereix fins a 12 recursos assistencials a la mida de les necessitats de suport individuals: residencials, centre de dia, domiciliaris, ocupacionals, esport, lleure, entre d’altres. En els darrers any també oferta el servei privat d’atenció domiciliària a tota la ciutadania en casos de convalescència, dependència o discapacitat que requereixin suports per a la vida diària, ja sigui higiene, cures, acompanyaments, neteja, etc.

Publicitat

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/