Arxiu

La Ciutat Esportiva ha quedat petita

Malgrat les seves grans dimensions, les set pistes de joc, els 50 vestidors, la Ciutat Esportiva de Blanes ha quedat petita. Almenys, pel que fa a les hores que pot acollir entrenaments.

En el darrer ple va quedar clar la manca d’espai i hores, però també, els problemes històrics que hi ha cada temporada quan es reparteixen les hores que corresponen a cada club. Cal recordar que normalment, la majoria d’usuaris són escolars i per tant, només poden entrenar des de les cinc de la tarda a les deu-onze del vespre.

El nou govern (ERC-Blanes en Comú-Podem) està disposat a intentar arreglar un problema que s’arrossega de fa molts anys –ja existia als antics pavellons- i, per començar, ha demanat a cada club les fitxes que té i les necessitats de la temporada. L’alcalde Àngel Canosa, ha estat molt clar “qui no presenti la documentació que hem demanat, no podrà utilitzar les instal·lacions. Els perjudicats seran els nois i noies del club, però, la responsabilitat, dels seus dirigents, perquè no hauran fet bé la feina”. L’objectiu és que cada club disposi – si es possible- de les pistes i hores, segons el nombre d’equips, fitxes i necessitats i no, cada any les mateixes, tingui més o menys practicants, “és un problema de males interpretacions o mal repartiment, en som conscients i el volem solucionar. Tenim molt clar que cada cop hi ha més gent que vol fer esport i que les instal·lacions i hores són les que són”.

En més d’una ocasió, algun club ha denunciat que mentre ells tenen la pista a vessar, la del costat està buida perquè el club que la té assignada no la fa servir.

El tema va sorgir per la presència al ple de setembre de diversos representants d’un club de patinatge. Segons explicava la Lorena, “tenim 60 nenes i deu hores per entrenar, una a les vuit del matí del dissabte. Nosaltres en vam demanar 14, però ens en van atorgar nou. Ara un altre club ens n’ha cedit una”.

L’Anna, entrenadora i coordinadora del club, explicava, “fa cinc anys que reclamem aquestes hores. El problema prové de fa anys i altres regidors tampoc l’han solucionat. Actualment, les noies de competició han d’entrenar a Lloret perquè aquí no tenim espai. Per tant, si hi ha èxits seran de Lloret i no de Blanes. El pares han de portar les seves filles a entrenar quan ho haurien de fer a Blanes mateix”.

Segons Canosa, “un club no pot cedir hores a un altre. Si no ha d’utilitzar una pista, les hores són de tots i l’Àrea d’Esports l’ha d’assignar a qui més la necessiti en cada moment”.

El regidor d’Esports, Pere Lopera, també va explicar que estan buscant pistes alternatives, “s’està parlant amb les escoles i instituts –de moment sense massa èxit-, per poder utilitzar les instal·lacions fora de l’horari escolar. Hi ha clubs, que ja han arribat a acords amb algun centre i han portat part de la seva activitat fora de la Ciutat Esportiva”.

Segons l’alcalde “l’espai i les hores són finites i s’han de repartir de la millor manera possible. Aquest és un problema que ve de lluny i jo –per sorpresa- vaig anar a la reunió d’aquesta temporada on es va parlar del tema. Volia saber com anava. Pràcticament ningú sabia que hi aniria. Ni els mateixos tècnics”.

Des de fa mesos s’està treballant en un reglament de funcionament de les instal·lacions que encara no s’ha aprovat, pendent de resoldre unes al·legacions, “ens hem retardat”, apuntava Lopera.

 

Control d’entrades i sortides

Un altre dels objectius “a millorar”, és el control d’entrada i sortida dels jugadors i jugadores, “ara, si es perd una criatura no sabem si és a dins o fora, i això no pot ser”, apunta Lopera. Amb un carnet, entra tothom. Segons el regidor d’Esports, “això ho millorarem, i si algú fa un mal ús del seu carnet, serà sancionat amb dos o tres dies sense poder entrar”, segons s’aprovi en el nou reglament.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/