Arxiu

La 5ª Mostra VOC (Versió Original en Català) arriba aquest dijous i divendres a Blanes

 

La 5a edició dels premis i mostra VOC organitzada per Òmnium Cultural,  ha arrencat aquest dimarts a la Llotja de Lleida, amb un acte inaugural d’aforament limitat on s’ha realitzat una primera projecció dels curtmetratges i s’ha debatut sobre el futur de l’audiovisual català i de la cultura. Enguany la mostra farà més de 50 projeccions a una quarantena de localitats del país fins al 28 de febrer, amb una edició adaptada a la covid-19.

Com principal novetat, els treballs escollits per aquesta edició es podran veure a través de FilminCAT, una plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català.

Premis en les categories de curtmetratge documental i de ficció i a la Sala Oberta

La mostra comptarà, per primera vegada, amb subtítols descriptius per a persones sordes o amb dificultats auditives. Les entrades per a la mostra presencial, que són gratuïtes, se centralitzaran a través del web del VOC, des d’on també es canalitzaran totes les votacions, per evitar les paperetes físiques i complir amb les mesures higièniques establertes per les autoritats. Les persones que reservin entrada rebran un enllaç per votar. En total, el VOC ha rebut enguany un total de 123 projectes, dels quals se n’han acabat seleccionant 15.

Els premis i mostra VOC són un projecte promogut per Òmnium Cultural amb l’objectiu d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Els guardons inclouen tres categories, curtmetratges de ficció, curtmetratges documentals i Sala Oberta, destinada a projectes audiovisuals emmarcats dins dels nous formats, en fase de desenvolupament. En cadascuna d’aquestes categories es concedirà un premi del jurat, amb una dotació de 4.000 euros, i un del públic, dotat amb 1.000 euros.

Els sis finalistes en la categoria de curtmetratge de ficció són ‘Panteres’, d’Èrika Sánchez (Barcelonès); ‘Emilia’, de Cristina Guillen (Barcelonès); ‘Els que callen’, d’Albert Folk (Osona); ‘L’estrany’, d’Oriol Guanyabens (Maresme), ‘Redempció’, de Miquel Llorens (País Valencià), i ‘Preludi’, d’Adrià Guxens (Tarragonès). Pel que fa a curtmetratge documental, els finalistes són ‘París, la meca del Parkou’, de Biel Macià (Bages); ‘Tristos Tòpics’, de Joanic Genuït (Gironès); ‘Camí d’Àrreu’, d’Aleix Gallardet (Pallars Sobirà), i ‘Renaixem’, de David Segarra (País Valencià).

Finalment, en la categoria de la Sala Oberta, els finalistes d’aquesta edició són ‘Ànima salvatge’, minisèrie basada en el disc homònim (un projecte de Marta Rius); ‘Documistan, territori documental’, programa televisiu en línia (de Marc Gavaldà, Maria Chatzi i La Mosca TV); ‘Just dixit’, improshow audiovisual (de Francesc Fontrodona, Marc Andreu i Toni Monsó); ‘Mercè d’Horta’, websèrie (de Maite Bassa i la productora Camille Zonca), i ‘Pixi.click’, canal de YouTube amb suport transmèdia (un projecte de Lupe Capell, Guiu Trilla i Òscar Hidalgo).

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/