Arxiu

La 24a edició de MONTPHOTO, la primera que  es celebrarà online

El 1997, a Lloret de Mar, va néixer un petit gran projecte: el Trofeu Montbarbat. Un concurs fotogràfic de natura i de muntanya, fruit de les il·lusions juvenils i de l’amor per la fotografia, que donaria pas a l’actual MontPhoto; un festival que amb el temps s’ha convertit en un dels més importants de fotografia de natura del món. Un festival que s’ha celebrat cada any des de llavors a la localitat de Lloret de Mar.

Per primera vegada en aquestes 24 edicions, i a causa de la pandèmia causada pel virus Covid-19, el festival es celebrarà de manera cent per cent online, amb ponències i trobades a través de la xarxa entre els quals destaquen l’espai que protagonitzarà Kathy Moran, editora sènior de la revista National Geographic per a projectes d’història natural, Jari Peltomäki, fotògraf professional de vida salvatge i fundador i president de la Junta de Finnature Ltd, el principal operador turístic vida salvatge a Finlàndia, o Katy Gómez, guanyadora absoluta de el prestigiós concurs Travel Photographer of The Year 2020. El festival es celebrarà entre el 30 de setembre i el 3 d’octubre de 2020.

En un moment en què els principals festivals de fotografia s’han cancel·lat, la reconversió de MontPhoto a un format online ha permès, segons Josep Carreras, president de Associació MontPhoto, mantenir el seu compromís oferint aquestes ponències de primer nivell, a més de repartir 25.000 euros en premis, els quals es repartiran entre les diverses categories. Entre elles, destaca el premi global, amb el què el guanyador rebrà 3.000 euros.

«Aquest any el coronavirus ens ha canviat la vida, però el compromís amb els nostres seguidors ens obliga a reinventar-nos, i per això el festival MontPhoto aquest any serà online», assegura un dels fundadors, Paco Membrives, que afegeix: «durant el confinament, MontPhoto ha seguit actiu. Hem fet diversos materials audiovisuals per promoure la fotografia de natura i explicar com estaven vivint els fotògrafs el confinament, i també hem creat un concurs de fotografia des de casa».

A més, els nens de Lloret de Mar s’han involucrat en la promoció del festival participant en un espot audiovisual que es pot veure aquí:

https://www.youtube.com/watch?v=Nwf9DlXmCdU&feature=youtu.be

Per a aquesta edició, el concurs organitzat per MontPhoto ha rebut més de 14.000 fotos procedents de 68 països diferents. Entre el jurat que decidirà els guanyadors es troben noms com David Doubilet, qui ha estat anomenat el Audubon de la mar, un mestre artesà que combina tecnologia i art per crear fotografies extravagantment boniques; el danès Morten Hilmer, un dels grans fotògrafs europeus de vida salvatge o Oriol Alamany, considerat un dels millors fotògrafs catalans de natura i vida salvatge. El nom dels guanyadors es coneixerà el proper dia 3 d’octubre, en el transcurs del festival.

A més, com a part de la iniciativa destaca també el treball realitzat per les escoles de Lloret de Mar. Els alumnes de 5è de primària faran diversos treballs sobre les fotos incloent interpretacions, relectures i muntatges. Els nens de la localitat han participat a més en la difusió de el projecte amb la gravació de el següent vídeo.

En paraules del Sr. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar: «Per als habitants de Lloret de Mar és un orgull que el festival tingui lloc aquí. De fet, és un dels nostres vaixells insígnia en la promoció cultural i fotogràfica de la ciutat. En aquest sentit, la Confederació Espanyola de Fotografia ens ha concedit un premi als millors mecenes nacionals per promocionar un festival de tant nivell com és MontPhoto».

Publicitat

Masia 1952

Av. Just Marlés Vilarrodona, 40

17310 – Lloret de Mar

T. 601901930

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/