Arxiu

“Joves Talents V.7”

Èrica Simón, Judit Escayola, Zaida Pulido i Anna Laura Castro  expoen a la Casa Saladrigas de Blanes

 

El mateix enunciat de l’experiència que cada any augmenta una nova versió, ja indica de què es tracta i de quina edició ha arribat a assolir: Joves Talents V.7.

En aquesta ocasió, però, es compta amb un valor afegit, ja que per primera vegada l’exposició ha aplegat exclusivament les creacions de quatre dones. Enguany la setena edició consecutiva compta amb la participació d’Èrica Simón, Judit Escayola, Zaida Pulido i Anna Laura Castro. Totes quatre inclouen treballs pictòrics amb quatre visions de l’art molt personals. L’exposició Joves Talents V.7 es podrà visitar a Casa Saladrigas fins al 23 de maig els matins de dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h, i a les tardes de dijous a dissabte, de 17 a 20 h.

Èrica Simón Irrure: un estil personal

Va néixer a Barcelona i ha crescut a Blanes, on viu actualment. Des de ben petita va mostrar interès per les arts plàstiques i la fotografia, i la família la va animar a continuar creant encara que fos per hobby. Reconeix que, de moment, les seves obres són molt personals, i ha provat una gran varietat de tècniques, textures i estils amb els què ha anat experimentant.

També l’apassiona el món de la fotografia, que l’ha ajudat a expressar el seu món interior. En l’exposició mostra algunes de les seves obres realitzades els darrers anys, que toquen una gran varietat de temes. En un futur li agradaria assolir un àmbit més professional per explotar al màxim aquesta branca artística. En aquest darrer sentit, agraeix en especial el suport de l’artista local Quico Ros Portas, que l’ha ajudat a guanyar en confiança i fiançar el seu temperament creatiu.

Judit Escayola (ELGORRION): un estil ‘naturalista’

També és nascuda a Barcelona, tot i que va desenvolupar la passió que expressa avui dia en el món de l’art a Suïssa, on va tenir l’oportunitat de créixer artísticament al costat d’un mestre. Allà, envoltada de grans referents com Alberto Giacometti, Gustav Klimt, Nikki de Sant Phale i Jean Tingaly, va desenvolupar un format que Judit Escayola defineix com ‘naturalista’.

Amb una trajectòria curta però intensa ha presentat exposicions a Solothurn, Suïssa, Nova York, diverses localitats dels Estats Units i en nombroses galeries en línia, inclosa la coneguda galeria americana Saatchi Art. La seva mirada, però, va més enllà de la plasmació artística, tal com explica la mateixa Judit Escayola: “En una societat on la ment controla l’esperit, es convida a la introspecció i reminiscència, a una memòria individual que es torna col·lectiva. Ja que no només alberguem els nostres records, també alberguem els nostres oblits, el nostre inconscient”.

Zaida Pulido Maldonado: inspiració en els paisatges, animals i retrats

S’autodefineix com a ‘creadora principiant’, nascuda a Blanes i iniciada en el món de l’art des de fa quatre anys. Principiant en fase de creixement per desenvolupar el seu art en el realisme, i instruïda pel seu major referent, el seu professor d’art, qui la va aconsellar en el seu propi aprenentatge per trobar la seva tendència, el seu propi camí per expressar-se com artista.

La seva obra està constituïda principalment per paisatges, animals i retrats de persones. Quan està en ple procés de creació, confessa que s’evadeix del món fins al punt que explica que només sent el llenç, les pintures i els seus pensaments en una comunió única i personal. La tècnica que utilitza amb més freqüència és l’acrílic sobre fusta polida, i algunes vegades sobre tela. Amb tot,  avança que continuarà cercant noves tècniques fins que trobi el seu propi estil on se senti més còmoda.

Anna Laura Castro: el món de la imatge en la seva màxima expressió

Explica que des de sempre l’ha interessat el món de l’art en general i, fins al moment, ha buscat formar-se dia a dia en la creació de la imatge, tant plàstica com digital. Per això, ha realitzat treballs en camps molt diversos però complementaris, que tenen la imatge com a nexe comú: fotografia, pintura i cinema. La seva formació acadèmica, que va culminar amb un màster de Direcció Cinematogràfica a l’Escola Trazos de Madrid, li ha donat interessants coneixements sobre aquest món.

La necessitat de representar plàsticament les seves idees la va moure a investigar amb diferents materials de forma autodidacta, aconseguint una connexió molt especial amb la pintura, especialment amb la temàtica del retrat. Per perfeccionar la seva tècnica ha cursat diversos tallers a l’Escola Massana, i en paral·lel ha estat treballant amb l’artista cinematogràfic blanenc Albert Arribas, qui l’ha ajudat en el seu projecte pictòric. A l’exposició ‘Joves Talents V.7’ Anna Laura Castro ha centrat la seva atenció en retrats de personatges relacionats amb el món de l’art, com per exemple a qui s’ha triat pel cartell: Pablo Picasso.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2023© Ràdio Marina · Disseny web: F/