Arxiu

IRONMAN Barcelona Calella compleix 5 anys

Cinc anys després que IRONMAN Barcelona aterrés a Calella per primer cop, la prova celebrarà aquest diumenge 7 d’octubre una nova edició amb xifres de participació molt positives.

Uns 3.000 esportistes registrats, que van esgotar les inscripcions en un sol mes, donaran color i ambient a la prova. La filosofia, clau per explicar l’èxit actual, és la de tenir cura a l’atleta al màxim perquè visqui un dia únic i inoblidable.

Ho tenim tot preparat per aquest IRONMAN, que una vegada més es celebra a la nostra ciutat i molt contenta dels més de 3.000 triatletes registrats de 84 nacionalitats” explica l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

D’altre banda, el director de la cursa, Jordi Pérez, explica que “Tot l’equip dediquem l’any sencer a treballar perquè el IRONMAN Barcelona sigui perfecte, i l’atleta torni a casa amb un record immillorable. L’esforç i afecte que li posen tots els treballadors explica, en gran part, la història que estem construint a Calella”.

Com és habitual, Calella acollirà importants noms en línia de sortida, disposats a donar-ho tot per endur-se la victòria. L’atleta local Miquel Blanchart, amb llarga experiència en la prova, buscarà un triomf que se li resisteix, igual que l’alemany Horst Reichel, l’anglès Harry Wiltshire i el també espanyol Albert Moreno.

En categoria femenina, lluitaran pel títol noms amb experiència prèvia en aquesta prova, com és el cas d’Eva Wutti, Yvonne Van Vlerken, Laura Philipp i Daniela Saemmler. De fet, les dues primeres ja tenen en el seu palmarès de victòries aquesta prova.

L’IRONMAN Barcelona arrencarà amb 3,8 quilòmetres de natació pel mar Mediterrani, un inici especialment bonic i que els mateixos triatletes van votar com a millor circuit nedant del calendari en 2017.

Després d’aquest primer sector, els triatletes es trobaran amb una novetat d’aquesta edició, un circuit de ciclisme de 180 quilòmetres a dues voltes que inclou un tram per autopista i que l’organització ja va utilitzar en 2016. Això sí, amb un desnivell mínim que permetrà arribar a velocitats altes just abans de tornar a Calella i afrontar els últims 42,2 quilòmetres de cursa a peu.

 

Primera experiència oficial de Calella com a Sport City Lab (Laboratori Urbà d’Innovacions en l’àmbit de l’esport).

Eurecat i HOKO participen per primer cop a l’IRONMAN de Barcelona, considerat el tercer més important del calendari europeu, per comprovar la funcionalitat de la tecnologia d’Eurecat integrada a la roba esportiva que, en aquest cas, permetrà mesurar el ritme cardíac, així com altres constants vitals.

La iniciativa s’inscriu dins del marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, que engloba l’estratègia Reimagine Textile, liderada per Eurecat i el TecnoCampus de Mataró, i Calella Sport City Lab, una operació impulsada per l’Ajuntament de Calella amb la finalitat que el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport, aprofitant que acull un important calendari de competicions esportives d’alt nivell, com és el cas de l’IRONMAN.

L’encarregat de posar a prova tant la resposta del mono com la integració i el funcionament del dispositiu serà l’investigador de la unitat d’eHealth i experimentat triatleta Stefan Dawalder.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, valora aquesta primera experiència oficial de manera molt positiva: “Tant Eurocat com HOKO participen per primer cop a l’IRONMAN de Barcelona amb un mono de triatló intel·ligent que controla les constants vitals. Per tant, a Calella Sport City Lab sumem esport i investigació”.

Publicitat

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/