Arxiu

“Hi ha decisions judicials que no s’entenen”

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha mostrat la seva ràbia i indignació després de conèixer la mort del nadó de dos mesos que hauria estat maltractat pel seu pare. Amor assegura que un cop l’agressor reconegués els fets és “humà” que es posi en dubte la decisió judicial de deixar-lo en llibertat. En aquest nou escenari, l’Ajuntament es plantejarà demanar que es revoqui la decisió, com ja ha exigit també la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA): “Demanarem la màxima contundència”.

Escoltar Xavier Amor:

El jutjat d’instrucció número 3 d’Arenys de Mar, per la seva banda, assegurava aquest dimarts al matí que encara no havia rebut la comunicació oficial de la mort de l’infant ni la informació sanitària requerida per poder “avançar” en la investigació.

Foto ACN

Prop de 300 persones s’han tornat a concentrar aquest dimarts davant l’Ajuntament de Pineda de Mar per condemnar els maltractament al nadó del municipi que patia presumptament els maltractaments del seu pare i que ha acabat morint després de més de dues setmanes ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron.

Durant l’acte s’ha guardat un minut de respectuós silenci que s’ha trencat al final amb un llarg aplaudiment. Alguns dels veïns del poble han improvisat un petit punt de record a l’infant als peus de la font de la plaça, amb un cartell amb la inscripció “Lorenzo descansa en pau”, algunes fotografies, flors i un peluix.

Entre els concentrats, la majoria de comentaris eren d’incomprensió. L’alcalde de Pineda Xavier Amor, entén la reacció de la societat, el sentiment de “ràbia difícil de controlar” i la tristor per la mort del nen. “Denunciem el maltractament en general i l’infantil en particular”, ha dit Amor.

 

Salut diu que els metges no van detectar “cap incident” abans del 4 de gener que alertés de maltractaments al nadó mort

El Departament de Salut assegura que cap facultatiu va activar abans del 4 de gener el protocol de maltractament infantil per risc greu en el cas del nadó de Pineda de Mar, que va morir aquest dilluns, perquè no van identificar “cap incident” que ho motivés. Segons la investigació que ha realitzat Salut, tots els professionals que van atendre el nadó coincideixen que, mentre van ser al centre sanitari, el comportament dels pares cap al nadó no diferia del de la resta de famílies. La inspecció ha detectat errors administratius en la identificació de l’infant amb el Codi d’Identificació Personal (CIP), fet que va ocasionar que els diferents professionals no disposessin dels mateixos antecedents a l’hora de visitar el nadó. Segons ha assegurat Salut en un comunicat, aquest error, però, no va variar l’exploració clínica de l’infant.

Un nou protocol clínic assistencial

El Departament de Salut treballa en una actualització del protocol clínic assistencial que es preveu aprovar en aquest primer trimestre de l’any. El document, basat en el ‘Protocol marc d’actuacions contra el maltractament a infants i adolescents de Catalunya’, ja està redactat i es troba en procés de revisió de l’aplicació territorial i de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Les principals novetats seran el tractament, per primera vegada, del maltractament prenatal i la creació d’un annex específic per a maltractament a nadons.

Segons el comunicat, el Departament de Salut revisarà els circuits existents i la coordinació entre els diferents serveis per aplicar les millores necessàries si s’escau.

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Segur Blanes

C/. Asturies, 19

17300 – Blanes

T. 972357001

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/