Arxiu

Ecopropostes 2019

Els jardins de Santa Clotilde han acollit l’acte de lliurament dels premis de la 24a edició de l’Ecopropostes, el concurs de medi ambient per a estudiants de secundària de la Selva i el Maresme, un concurs que convoca l’Associació Les Ecopropostes de Ràdio Marina.

Aquesta ha estat la segona vegada que s’han lliurat els premis als Jardins de Santa Clotilde, la primera, ara ja fa uns quants anys. Un any més el jurat ha estat format per Martí Boada, Francesc Mauri i Joan Pedrola, un jurat, que ha format par de totes les edicions del concurs.

En la categoria de treballs de batxillerat, el primer premi ha estat per la Anna Pelegrí i Pineda, de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies pel treball ‘Disseny d’un pulmó verd a l’Institut Montsoriu’. L’estudi planteja el disseny d’un pulmó verd, en base als beneficis de les plantes en la salut, creant-lo al mateix institut on estudia.

Escoltar Anna Pelegrí:

La guanyadora va rebre el trofeu de primera classificada, un Ipad i el centre on estudia, un taló amb 300€ per a la compra de material.

El segon premi l’ha guanyat Pablo Gómez de l’Escola Vedruna de Malgrat de Mar pel treball ‘Reintroducció de la Tortuga Mediterrània’. El treball planteja com a objectiu principal descobrir si la tortuga mediterrània és un animal que pot sobreviure favorablement en el parc natural del Montnegre i corredor, tenint en compte les necessitats de l’espècie: alimentació, reproducció, activitat humana i depredadors, entre d’altres.

També s’han concedit dos accèssits en la categoria de batxillerat. Un per a un treball sobre les poblacions de phytolacca americana: abundància, extensió i evolució en el municipi d’Arbúcies, de l’alumne Anna Canals Moré; i er l’estudi comparatiu de la capacitat biodegradadora de diferents soques bacterianes davant la presència d’alcans en el medi aquàtic, de Catherine Iglesias, de l’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar.

El primer premi a treballs de grup fets per alumnes d’ESO ha estat pels alumnes de segon d’ESO de l’Institut Lluís Companys de Tordera. Es tracta d’un projecte per a construir caixes refugi per a ratpenats per combatre la processionària. Anys enrere, el mateix institut, ja havia construït caixes niu per la mallerenga blava. En aquell moment, l’Ajuntament de Tordera es va posar en contacte amb l’Institut per treballar la problemàtica de la plaga de l’oruga processionària.

Escoltar als alumnes i responsables del projecte:

A part del trofeu commemoratiu els alumnes tenen un viatge al CosmoCaixa de Barcelona, entrades i autocar, i el centre educatiu, 300€ per la compra de material escolar.

També hi va haver un accèssit per un treball d’ESO de l’institut Tossa de Mar, sobre la riera. Al llarg de tot el curs 2018-2019, alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut de Tossa, que pertanyen a un grup d’atenció a la diversitat, han apadrinat un tram de la riera del municipi. En el mateix tram de riera, s’han organitzat sortides trimestrals per als alumnes de primer d’ESO. Els autors del treball són Ibra Sankareh, Sankung Sanyang, Essa Sanneh i Bangaly Gómez.

 

Menció especial

Els alumnes de primària de l’Escola Mossèn Joan Batlle de Blanes van presentar un treball sobre la contaminació al veïnat de Ca la Guidó.

El jurat el va valorar molt positivament i va decidir atorgar al centre una menció especial perquè les bases no preveuen la participació dels alumnes de primària. Una situació que es modificarà l’any vinent coincidint amb el 25è aniversari del concurs Ecopropostes, en què s’obriran les portes als alumnes més joves, és a dir, els de Primària, en la categoria de treballs de grup.

També cal destacar la tasca que fa l’escola Mossèn Joan Batlle des de fa 4 anys relacionada amb la innovació i les ciències naturals. Han format part durant 3 anys del programa Tàndem amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes i ara fa pocs dies van rebre el segon premi d’ensenyament del Cercle d’Economia i l’Obra Social la Caixa. El projecte està encapçalat per la directora del centre Marga Calderón i la implicació de tota la comunitat educativa.

L’Ecopropostes compta amb el suport de Fundació ‘Obra Social La Caixa’. Van presidir l’acte de lliurament de premis els alcaldes de Lloret, Jaume Dulsat; Blanes, Mario Ros; Arbúcies, Pere Garriga; les alcaldesses de Malgrat de Mar, Carme Ponsa; Tossa de Mar, Gisela Saladich, i el regidor d’educació de l’Ajuntament de Tordera, Àngel Pous.

 

Imatges: M.A. Comas

 

 

Publicitat

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2023© Ràdio Marina · Disseny web: F/