Arxiu

Fotografies solidàries amb l’Índia

El ‘5è Blanes Photo Festival’ ha compaginat enguany art fotogràfic i solidaritat a través de les seves activitats .

La principal novetat d’aquest 2017 ha estat una Mostra Benèfica amb fotografies de l’Índia de diversos autors, per recollir donatius per a la construcció d’un habitatge familiar a l’Índia Rural, un projecte de la Fundació Vicenç Ferrer.

La mostra està organitzada pel GIF, Grup d’Imatge i Fotografia de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament i altres institucions i entitats.

‘India: ressò de moltes ànimes’
El calellenc Quim Botey recorda que quan fa 16 anys va fer el seu primer viatge a l’Índia li va dir a Vicenç Ferrer que un dia faria una exposició que tractaria sobre la gent d’aquest país. Recíprocament, el missioner li va escriure una dedicatòria: “A l’estimat amic Quim, fotografies ressò de moltes ànimes”.

‘Índia: amar és comprendre la diferència’
Tal com explica l’autor d’aquesta exposició, Miguel Parreño, el contacte i la proximitat amb l’ésser humà i la seva cultura fan comprendre i estimar la diferència. Per això, a través de les fotografies de Miguel Parreño hi ha un testimoniatge gràfic d’una realitat ètnica i cultural que considera condemnada a desaparèixer per la globalització mundial.

‘Índia’
Sota aquest títol genèric s’hi inclouen diverses instantànies d’un grup d’amics fotògrafs viatgers: Miquel Viñas, Albert Viñas, Josep Ponsa i Luis Leandro Serrano . La mostra recull una petita mostra del viatge conjunt que van fer a finals del 2015 a la regió de Rajasthan i a Benarés. Destaquen els personatges, la seva vida quotidiana i costums i l’etern optimisme que es transmet al visitant a través d’un perenne somriure.

‘Blanes amb l’Índia de Vicenç Ferrer’ El quartet d’exposicions es completava amb la col·lecció que signen Lorena Peláez, Carmen López i Tomàs Romero, de l’Associació Cultural GIF i, alhora, voluntaris de la seu de la Fundació Vicenç Ferrer a Blanes. Tots tres van viatjar a Anantapur, al sud-est de l’Índia, on hi ha la seu de la fundació.

A través de les seves instantànies el visitant podia comprovar sobre el terreny els àmbits de treball on incideix la fundació: sanitat, habitatge, educació, dona, ecologia, persones amb discapacitat, etc.

Escoltar Tomàs Romero, president del GIF:

Altres activitats
El 5è Blanes Photo Festival inclou dues altres activitats. El dissabte 7 d’octubre hi haurà una xerrada a Casa Saladrigas. Tractarà sobre El renaixement de la Fotografia, i anarà a càrrec de Joan Marlet. D’altra banda, el dissabte 28 d’octubre hi haurà un Taller Solidari d’Estudi que inclourà primeres nocions sobre il·luminació així com una sessió pràctica amb models.

Aquest darrer taller, a diferència de la resta d’activitats que es fan a Casa Saladrigas, tindrà lloc al local social de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire al matí i a la tarda. En canvi, el què sí és comú en tots dos actes és que són gratuïts, cal fer una inscripció prèvia i, a canvi de participar-hi, s’accepten donatius a benefici de la Fundació Vicenç Ferrer.

 

Foto: Exposicions Casa Saladrigas, Aj. Blanes

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/