Arxiu

Fira i Festa Major de Calella

Calella celebra aquest cap de setmana la Fira de Calella i l’Alt Maresme. La Fira d’enguany forma part del monogràfic “El nostre món és el món” plantejat a l’edició del 2015. El monogràfic porta per títol: ‘L’Alguer, una ciutat catalana de Sardenya’”. Aquest any la Fira tindrà 134 expositors, dels quals 27 corresponen al monogràfic, 30 seran d’entitats i 13 seran artesans tradicionals. El cost de la Fira són 165.000€, més 40.000€ de subvencions.

Paral·lelament als actes de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, Calella celebra la Festa Major de la Minerva. Tres dies intensos de cultura, folklore i tradició en un festa plena d’activitats per a tota la família.

 

Programa Fira de Calella:

Divendres, 20 de setembre 

11:00 h, al passeig de Manuel Puigvert, OBERTURA AL PÚBLIC de la 39a Fira de Calella i l’AltMaresme.

​11:00 a 13:00 h, als estands de Robòtica educativa a l’espai del monogràfic, TALLERS DE ROBÒTICA EDUCATIVA DEDICATS A L’ALGUER, a càrrec de CLAU-TIC.

​11:00 a 13:00 h, a l’estand de GOEDU a l’espai del monogràfic, TALLER ‘DIBUIXA AMB UN PEN 3D EL CORALL DE L’ALGUER’, a càrrec de GOEDU.

​11:00 a 13:00 h, al recinte firal, ACTIVITATS PER A LES ESCOLES.

​17 h, INAUGURACIÓ de la 39a Fira de Calella i l’Alt Maresme a càrrec de l’Alcaldessa de Calella, l’Il·lma. Sra. MONTSERRAT CANDINI i PUIG, i del Síndic de l’Alguer, Sr. MARIO CONOCI. Hissada de la senyera i parlament d’autoritats. Amb l’actuació de MAURO USELLI, CLAUDIO GABRIEL SANNA i YASMIN BRADI.

​17,30h a l’escenari de lo Teatrí, TALLER-DEMOSTRACIÓ DE DANSES SARDES, a càrrec d’ANGELO PISANU i GUIDO VERCELLINO.

​19:00 h, a l’escenari central de la Fira, concert a càrrec de Yasmin Bradi.

​19:00 h, a l’estand de la Ludoteca, TALLER INFANTIL DE FIMO AMB PLASTILINA.

​19:45 h, als estands de Robòtica ubicats a l’espai del monogràfic, TALLER MINECRAFT DEDICAT A L’ALGUER, a càrrec de CLAU-TIC.

​19:45 h, a l’estand de GOEDU a l’espai del monogràfic, TALLER ‘EXPLORA EL FONS DEL MAR DE L’ALGUER’, a càrrec de GOEDU.

​20:00 h, a l’escenari de Lo Teatrí, CONFERÈNCIA-TALLER ‘LES 101 COSES QUE UN CATALÀ HA DE FER A L’ALGUER’, a càrrec de MAURO MULAS, membre de la Plataforma per la Llengua de l’Alguer. Degustació gastronòmica inclosa.

​22:00 h, a l’escenari central de la Fira, ACTUACIÓ MUSICAL a càrrec de DAVIDE CASU.

​Durant tot el dia, els infants i joves de 6 a 12 anys podran participar al CONCURS DE DIBUIX DE LA FIRA DE CALELLA I L’ALT MARESME a l’estand de la Ludoteca.

​​

Dissabte, 21 de setembre 

12:00 h, a l’estand de la Ludoteca, TALLER INFANTIL DE PINTURA.

​12:00 h, a l’escenari de Lo Teatrí, TEATRE INFANTIL I DE CARRER a càrrec d’IGNAZIO CHESSA.

​13:00 h, a l’escenari central de la Fira, RECITAL MUSICAL a càrrec del músic alguerès MAURO USELLI.

​13:00 h, a la zona de tallers del monogràfic, TALLER DE ROBÒTICA EDUCATIVA DEDICAT A L’ALGUER, a càrrec de CLAU-TIC.

​13:00 h, a l’estand de GOEDU a l’espai del monogràfic, TALLER ‘DIBUIXA AMB UN PEN3D EL CORALL DE L’ALGUER’, a càrrec de GOEDU.

​13:45 h, a l’estand de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial, SORTEIG DE LA CAMPANYA ‘UN MAR DE REGALS’, 1.000,00 € repartits en vals de compra de diferents imports bescanviables als establiments que participen a la companya.

​17:30 h, a l’estand de l’Associació positiva de salut mental del delta de la Tordera, TALLER DE MANUALITATS

​18:00 h, a l’escenari central de la Fira, RECITAL MUSICAL a càrrec del músic alguerès MAURO USELLI.

​18:30 h, a l’escenari de Lo Teatrí, TEATRE INFANTIL I DE CARRER a càrrec d’IGNAZIO CHESSA.

​19:00 h, a l’escenari central de la Fira, TALLER-DEMOSTRACIÓ DE DANSES SARDES, a càrrec d’ANGELO PISANU i GUIDO VERCELLINO.

​19:45 h, als estands de Robòtica ubicats a l’espai del monogràfic, TALLER MINECRAFT DEDICAT A L’ALGUER, a càrrec de CLAU-TIC.

​19:45 h, a l’estand de GOEDU a l’espai del monogràfic, TALLER ‘EXPLORA EL FONS DEL MAR DE L’ALGUER’, a càrrec de GOEDU.

​22:00 h, a l’escenari central de la Fira, CONCERT de CLAUDIA CRABUZZA, que presenta el seu nou espectacle de cançons de Pino Piras.

​​Durant tot el dia, els infants i joves de 6 a 12 anys podran participar al CONCURS DE DIBUIX DE LA FIRA DE CALELLA I L’ALT MARESME a l’estand de la Ludoteca.

Diumenge, 22 de setembre 

11:30 h, a l’estand de la Ludoteca, TALLER INFANTIL DE NINES TRENADES AMB LLANES.

​12:00 h, a l’estand de la Ludoteca, lliurament de premis del CONCURS DE DIBUIX DE LA FIRA DE CALELLA I L’ALT MARESME.

​12:00 h, a l’escenari de Lo Teatrí, TEATRE INFANTIL I DE CARRER a càrrec d’IGNAZIO CHESSA.

​13:00 h, a la zona de tallers del monogràfic, TALLER DE ROBÒTICA EDUCATIVA DEDICAT A L’ALGUER, a càrrec de CLAU-TIC.

​13:00 h, a l’estand de GOEDU a l’espai del monogràfic, TALLER ‘DIBUIXA AMB UN PEN3D EL CORALL DE L’ALGUER’, a càrrec de GOEDU.

​13:15 h, a l’escenari central de la Fira, TALLER DE DANSES SARDES, a càrrec d’ANGELO PISANU i GUIDO VERCELLINO.

​17:30 h, a l’escenari de Lo Teatrí, TEATRE INFANTIL I DE CARRER a càrrec d’IGNAZIO CHESSA.

17:30 h, a l’estand de l’Associació positiva de salut mental del delta de la Tordera, TALLER DE MANUALITATS.

18:00 h, a l’estand de Foto-Film Calella, LLIURAMENT DE PREMIS del Trofeu Rafel Carpinell de fotografia.

18:30 h, a l’escenari central de la Fira, CONCERT INFANTIL I FAMILIAR ‘MANS MANETES’, amb MARC SERRATS, CLAUDO GABRIEL SANNA, MERITXELL GENÉ, BORJA PENALBA & MIREIA VIVES, i Lo Barber (ÀNGEL MARESCA).

19:45 h, als estands de Robòtica ubicats a l’espai del monogràfic, TALLER MINECRAFT DEDICAT A L’ALGUER, a càrrec de CLAU-TIC.

​19:45 h, a l’estand de GOEDU a l’espai del monogràfic, TALLER ‘EXPLORA EL FONS DEL MAR DE L’ALGUER’, a càrrec de GOEDU.

​20:00 h, a l’estand de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial, JOC DEL SORTEIG I LLIURAMENT DE PREMIS de la campanya ‘UN MAR DE REGALS’.

​21:30 h, a l’escenari central de la Fira, CONCERT a càrrec de BORJA PENALBA & MIREIA VIVES, que presentaran el seu nou disc Cançons per fer camí.

 

Tots els dies de la fira 

DEGUSTACIONS GASTRONÒMIQUES de plats i productes típics algueresos.

​A l’espai del monogràfic, EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA ‘L’ALGUER: DEL 1980 ALS NOSTRES DIES’, a càrrec de JOAN MAYORAL.

​A la carpa de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella (AVAH), VERMUT SOLIDARI.

​A l’espai de la Ludoteca, activitats i tallers infantils diversos:

​De 11:00 h a 14:00 h i de 17:00 a 21:00 h, ROCÒDROM D’ESCALADA. Activitat adreçada a infants a partir de 1,20 m d’alçada.

De 17:00 a 18:00 h, PINTA-CARES als infants.

JOCS TRADICIONALS GEGANTS: Mikados, 3 en ratlla, Dames, Tàngrams, Xarranca, Dausgegants, Escacs, Dòmino, etc.

JOCS I JOGUINES DE LÒGICA I ENGINY.

A la zona del Lleurespai, hi haurà ACTIVITATS DE JOC I TALLERS a càrrec de les entitats següents: Club Tennis Calella, Club Tennis-Taula Calella, Escola d’Handbol de la Unió Esportiva Handbol Calella i Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella.

A les carpes de Foto-Film Calella, EXPOSICIÓ DE LES FOTOGRAFIES GUANYADORES del TROFEU RAFEL CARPINELL i EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE LES TRADICIONS CATALANES.

A l’espai de les entitats, EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA COMMEMORATIVA DELS 40 ANYS D’AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS, a càrrec de FOTO-FILM CALELLA.

​A l’estand del Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep Maria Codina i Bagué, XXIè CONCURS ‘ENDEVINA ON ERA...’. El concursant ha d’endevinar el lloc de les fotografies que s’hi exposen.

 

Programa Festa Major:

DIVENDRES 20

-A la plaça de l’Ajuntament, pregó infantil de Festa Major a càrrec dels alumnes de l’Escola Pia, 18.30h. Presència i ball dels Gegantonets i Gegantó de la Colla de Geganters i Grallers de Calella. Xocolatada popular a càrrec de l’Agrupament Escolta Montnegre.

-A la plaça de l’Ajuntament, pregó de Festa Major a càrrec de Maru Toledo i Torres, jugadora del Futbol Club Barcelona del 1971 al 1973 i amb la presència d’una part de l’elenc artístic de les de l’Hoquei (sèrie de TV3), 21h. En motiu de Calella Capital de l’Esport 2019, brindis popular per a tots els calellencs i calellenques. Interpretació del Ball de la Llopa i del Ballet dels gegants de la ciutat de Calella, en Quirze i la Minerva, a càrrec dels Geganters i Grallers de Calella.

-A l’envelat, barraques amb l’actuació dels grups: IrieSouljah, Obeses, i Imperial Jade. 23.30h. Entrada gratuïta.

 

DISSABTE 21

-A la plaça de l’Església, taller d’estels, organitzat pel Grup Pa, Vi i Moltó i el Club Aeromodelisme, 11h

-A l’envelat, concert infantil i juvenil donem-li una volta al cos amb els Xiula. Entrada gratuïta. 11.30h

-Al Parc Dalmau, 12h, davant del carrer Sant Josep, comiat del pubillatge 2018 i proclamació dels representants del pubillatge de Calella 2019. Organitzat per l’Associació Pubillatge de Calella.

-42a volada d’Estels. A la platja, 16h, organitzat pel Grup Pa, Vi i Moltó i el Club Aeromodelisme Calella.

-A la plaça Catalunya, 17h, concert de gralles a càrrec dels grallers i tabalers dels Castellers de l’Alt Maresme i dels grallers de la colla de Geganters de Calella.

-Cercavila dels Castellers de l’Alt Maresme, 17.30h, des de la Plaça Catalunya, Cervantes, Església, Bisbe Sivilla arribant a la plaça de l’Ajuntament.

-Diada castellera, a la plaça de l’Ajuntament, 18h. Amb l’actuació dels Minyons de Terrassa, Xics de Granollers i els Castellers de l’Alt Maresme, Maduixots.

-Mostra de danses. A la plaça de l’Església, 21h, amb l’Associació Orientalium.

-A plaça de Lluís Gallart, 21.30h correfoc a càrrec dels Udols de Foc Diables de Calella amb la participació d’altres colles convidades: Geganters i Grallers de Calella, La Infernal de la Vallalta, Colla de Diables de Sant Cugat del Vallès, Les Diablesses de Vilanova i la Geltrú i els Diables de Tordera. Itinerari: plaça de Lluís Gallart, Àngel Guimerà, Jovara, Creus, Església, plaça de l’Església, Romaní, Bisbe Sivilla i plaça de l’Ajuntament.

-Barraques, a l’Envelat, 23.30h. Amb la Fluor Party a càrrec de Gira Events. Tot seguit actuació dels grups: Doctor Prats i La Banda Biruji. Entrada gratuïta.

 

DIUMENGE 22

-Al carrer de l’Església (Cervantes-Balmes), plantada de gegants participants a la 37a Trobada de Gegants, 9.30h. Tot seguit, esmorzar popular a la plaça de Lluís Gallart. Preu: 2 €.

-Cercavila de totes les colles participants a la 37a Trobada de Gegants, 11.30h. Pels carrers: Església, Sant Josep, Jovara, Escoles Pies, fins a la plaça de l’Ajuntament.

-A la plaça de l’Ajuntament, arribada de les colles de geganters, on cada colla oferirà un ball, 12.30h Tot seguit, lliurament d’un obsequi a totes les colles participants. Fi de festa amb la presentació del ball nou i del ballet dels gegants de la ciutat de Calella.

-A la plaça Lluís Gallart, Holi Festival: la gran festa dels colors!, a càrrec de Gira Events. 18h. Dj, animador, la millor música i pluja de regals. Els primers en arribar, bossa de pols gratuïta. Dins el recinte hi haurà venda de bosses de pols holi.

-A l’envelat,18h, concert simfònic-coralSomi Serem, a càrrec del Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia. Director: Albert Deprius. Entrada: 10 €.Venda anticipada a www.entrapolis.com i al Museu Arxiu, de dimarts a dissabte, de 18.00 a 21.00; diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. I dues hores abans de l’espectacle a la taquilla, sempre que no s’hagin exhaurit. Informació al telèfon 690872715

-Barraques, a l’envelat, 23.30h. Amb l’actuació dels grups: Apache, Fundación Tony Manero i Josep-t-Deejay. Entrada gratuïta.

 

DILLUNS 23

-A l’Església Parroquial, ofici de Festa Major, 11h. Presidit per Mn. Cinto Busquet, amb la participació de les autoritats i l’acompanyament musical del Cor Harmonia de Calella dirigit per Albert Deprius. Amb l’entrada d’en Quirze i la Minerva amb les autoritats i el Ball dels Gegants al presbiteri de l’Església al final de la celebració.

-Al passeig de Manuel Puigvert, al centre de la Fira, davant el monument a la sardana, audició de sardanes a càrrec de la cobla Montgrins. 12h.

-Seguici dels Geganters i Grallers de Calella acompanyant les autoritats en sortir de l’església fins a la plaça de l’Ajuntament. 12.15h. Tot seguit, mostra de balls dels gegants de la ciutat de Calella.

-A l’envelat, 38a Mostra de Plats Casolans, 13.30h. Exposició i sorteig de plats guisats a benefici de l’Ass. de Voluntaris i Amics de l’Hospital Sant Jaume de Calella. Per participar o adquirir tiquets: Fina Pedret, 93 769 11 31 (de 13 a 17 h); Fina Llopart, 93 769 25 92 (de 13 a 16 h) i Elisa Alférez, 658 98 24 27 (de 10 a 13 h); de dilluns a divendres.

-A l’envelat, concert solidari a càrrec de l’orquestra Montgrins a benefici de l’Ass. de Voluntaris i Amics de l’Hospital Sant Jaume de Calella. 18h. Entrada: 10€. Venda anticipada al Museu Arxiu, de dimarts a dissabte, de 18.00 a 21.00; diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. I dues hores abans de l’espectacle a la taquilla, sempre que no s’hagin exhaurit.

-A l’envelat, ball de Festa Major amb l’orquestra Montgrins, 20.30h. Gratuït.

-Al passeig de Garbí, focs artificials a càrrec de Pirotècnia Estalella. 21.30h

 

Publicitat

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/