Arxiu

Festa Major petita dels copatrons 2020

Des d’aquest proper dijous 20 d’agost i fins al diumenge dia 23, Blanes viurà la Festa Major Petita 2020, la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià. Si bé s’ha reduït considerablement el gruix d’activitats que solen fer-se habitualment amb motiu d’aquest cicle festiu, des del Departament de Cultura i Festes s’ha procurat poder comptar amb activitats per a tots els gustos i edats, perquè tothom pugui gaudir-la.

Això si, el què ha primat per sobre de tot és respectar les mesures preventives per la COVID-19, de manera que la principal diferència respecte el què sol ser habitual és la concentració de totes les activitats en un mateix espai controlat amb les distàncies de seguretat. La Pista Esportiva de la Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire, allotjarà cada vespre una actuació o un espectacle que sempre caldrà seguir assegut a les cadires que s’hi distribuiran, i prèvia reserva de localitats

VI Cantada d’Havaneres amb ‘Les Anxovetes’, ‘Port Bo’ i ‘Cabotatge’

La Festa dels Copatrons 2020 començarà amb un espectacle de gran calibre, que porta gestant-se des de fa més d’un any. Es tracta de la ‘VI Cantada d’Havaneres’, que porta dos convidats d’excepció, a banda el grup amfitrió de Blanes, ‘Cabotatge’. Són per un costat ‘Les Anxovetes’, i per l’altre ‘Port Bo’, una fusió entre l’actualitat i la veterania que certament no deixarà indiferent ningú.

‘Les Anxovetes’ fusiona les veus de tres cantants; Marta Pérez, Montse Ferrermoner i Tona Gafarot, acompanyades pels ‘Seitons’, que toquen la guitarra i el contrabaix, a més a més de tenir cura del so. Format l’estiu del 2013 a Girona, ja compten ¡ amb quatre discs editats, i interpreten havaneres clàssiques i pròpies, però també alguna sardana i valsets mariners, i fins i tot rumbes-havaneres.

La veterania de 54 anys de trajectòria la posarà un altre grup més que conegut: ‘Port Bo’, un trio nascut al 1966 al bressol de les havaneres, Calella de Palafrugell, i que no necessita de cap mena de presentació. Durant les diferents etapes que ha passat ‘Port Bo’ –que ha inclòs canvis de cantants- han enregistrat 23 discos amb més de 220 temes, un repertori heretat en gran part dels vells cantaires de Calella.

Festivitat dels Copatrons amb actes tradicionals i ‘Nit Jove’

Divendres, 21 d’agost, se celebra la Festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, tot i que no sigui un dia festiu oficial a Blanes. La jornada s’encetarà a 2/4 de 12 del matí amb la tradicional Ofrena Floral sota l’Arc dels Copatrons que encapçalarà l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de representants municipals de l’Ajuntament. Després hi haurà la Missa en honor a Sant Bonós i Sant Maximià que s’allotjarà a la Parròquia Santa Maria a les 12 del migdia.

A partir de 2/4 de 9 de la nit serà el moment de gaudir de la ‘Nit Jove’, que començarà amb una sonora batucada del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera. La segona part de la vetllada nocturna del divendres de la nit seran sengles concerts amb tres ingredients blanencs. Per començar, la veu de la cantant ‘Shanilee’, continuant amb les intervencions del grup Vinnie Kairos & Mad Phi i la cantant Naiara.

Sessió Infantil, Nit de Monòlegs del Club de la Comèdia i Sardanes

L’endemà dissabte el programa de la Festa dels Copatrons continuarà amb un apartat dedicat a la canalla i a les famílies que vulguin assistir-hi. Es tracta de la sessió de contes i els balls de gegants de la Colla Gegantera de Blanes que s’oferiran a partir de les 6 de la tarda. A les 10 del vespre arribarà un altre dels plats forts de la Festa dels Copatrons 2020.

La ‘Nit de Monòlegs’ amb tres monologuistes a qui s’ha pogut veure actuar al Club de la Comèdia, Comedy Central, Capital o Sopa de Gansos: Carlitos, Edu Mutante i Oscar Sáenz. Per últim, el darrer dia del cicle festiu –diumenge 23 d’agost, hi haurà una Audició de Sardanes a 2/4 de 8 del vespre amb la Cobla Ciutat de Girona.

Mesures preventives de la COVID-19

Totes les activitats que es faran amb motiu de la Festa dels Copatrons –llevat de l’Ofrena Floral i la Missa- s’allotjaran a la Pista Esportiva de la Plaça 11 de Setembre, on s’hi contemplaran diverses mesures de seguretat. La primera, imprescindible: dur la mascareta posada en tot moment i romandre asseguts a la cadira durant les actuacions, per molt que es tingui ganes de ballar.

Les cadires estaran distribuïdes a la pista amb una distància de seguretat que caldrà respectar en tot moment. Per tant, l’aforament serà limitat amb reserva prèvia de localitats en cadires per limitar la mobilitat. Hi haurà un únic punt de control d’accés on es vetllarà pel compliment de les mesures de prevenció del coronavirus i s’hi repartirà gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte. També es farà la neteja de tot el recinte després de cada actuació.

Les activitats de la Festa dels Copatrons 2020 les ha organitzat el Departament de Cultura i Festes amb el suport i col·laboració de diverses entitats culturals i juvenils del municipi, havent-s’hi assignat un pressupost de 15.000 €. D’aquesta manera s’ha procurat confeccionar un programa que, tot i les lògiques limitacions que imposen els protocols per la COVID-19, complaurà gent de totes les edats i gustos lúdics. Pel que fa al cartell per anunciar les festes, l’ha confeccionat l’artista blanenc Joel Ristol.

Publicitat

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Kids And Us

C/. Alfons Castelao, 23

17300 – Blanes

T. 972333983

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/