Arxiu

Exposició de Moda Prêt à Porter de Vestits de Festa confeccionada amb paper a Blanes

Fins el proper cap de setmana es pot visitar a la Sala d’Exposicions Municipal Maria Luisa García-Tornel un d’aquells esdeveniments que és únic i singular perquè no és tan fàcil trobar-ho així com així, malgrat durant les darreres dècades s’hagi popularitzat arreu del país. Es tracta de l’Exposició de Vestits de Paper que ha organitzat l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas de Blanes.

Periòdicament l’entitat ja organitza desfilades obertes al públic i a l’aire lliure perquè tothom pugui gaudir d’aquestes creacions Prêt à Porter dignes dels dissenyadors de moda amb més estil. També s’han pogut veure els vestits en mostres d’artesania que s’han fet al casal, però poques vegades s’han exposat fora del local de l’entitat com és aquest el cas.

Inauguració de l’exposició amb l’alcalde i el president de l’entitat

La inauguració de l’exposició va tenir lloc aquest passat divendres a la tarda, i des de llavors està oberta al públic totes les tardes perquè tothom la pugui gaudir i veure-ho de més a prop. L’acte inaugural el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino, acompanyats del regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, i la modista que coordina el Taller de Vestits de Paper, Teresa Ger.

També van assistir gran part de les models i modistes que veiem a les desfilades a l’aire lliure i en públic, que no es van perdre l’ocasió de participar en l’esdeveniment. Per reblar la ocasió, es va brindar amb cava i es va recordar les nombroses ocasions en què s’han pogut celebrar les desfilades, que sempre atreuen una gran quantitat de públic.

18 anys de tradició dels Vestits de Paper a Blanes

Els vestits de paper formen part dels tallers i activitats que s’allotgen periòdicament al Casal Benet Ribas. Al costat de les creacions artístiques com ara pintura, manualitats i altres manifestacions, també hi ha els emblemàtics vestits de paper, que es van començar a fer en la temporada 2001-2002. Per tant, ja fa 18 anys que es confeccionen al local de la Plaça d’Espanya, un taller del qual se n’ha encarregat aquests últims sis anys Teresa Ger, prenent el relleu a anteriors professores-modistes.

L’exposició inclou una cinquantena de vestits de paper de les tres darreres temporades, i actualment hi ha 12 dones que formen part del taller, confeccionant-los primer, i posteriorment lluint-los a ritme de música a les passarel·les de les desfilades. A la mostra també s’hi inclouen complements de vestuari com ara barretes i pameles, així com el material de què estan fetes aquestes autèntiques obres d’art que costa de creure que no estiguin fetes de roba.

Precisament la propera ocasió en què es podran veure les estrenes de la temporada 2019-2020 actualment en confecció tindrà lloc el 4 de juliol, el primer dissabte d’aquest estiuenc mes. L’exposició de Vestits de Paper de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes es podrà visitar, com dèiem, fins el proper dissabte 14 de març. Els matins de 10 a 13 h i a les tardes de 17 a 20 h.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/