Arxiu

Èxit de la primera edició de l’Emplatja’t

La primera edició de l’Emplatja’t, una festa per acomiadar l’estiu celebrada la tarda-vespre d’aquest passat dissabte a la platja de Blanes, ha estat valorada pels organitzadors com d’un ‘èxit rotund’. Ho recolza el fet que es van vendre més de 15.000 tiquets pels diferents tipus de consumicions que s’hi podien fer al llarg de la tarda-vespre-nit.

La celebració va incloure un sopar on es podia triar entre botifarra a la brasa amb pa amb tomàquet o porcions de diferents tipus de pizza, acompanyat de cava i cervesa blanenques, combinats o refrescos. Per posar dos exemples puntuals de quantitats, val a dir que es van repartir 6.000 botifarres i es van preparar 1.500 mojitos.

La festa va començar a les 7 del vespre, quan la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, va conduir al públic amb una cercavila fins a la platja del costat del Club de Vela. L’objectiu era acomiadar  la temporada estiuenca, quan Blanes registra un major volum de visitants. Ha estat una experiència pionera a la Costa Brava, i ha significat la suma d’esforços de bars, restaurants i entitats culturals de la vila.

Una festa amb un sopar popular, actuacions, música i ritmes cubans

L’activitat va seguir amb actuacions de dansa de diferents estils a l’escenari alçat a peu de platja. L’animador cubà Smith es va encarregar d’anar narrant a la concurrència els diferents ingredients festius de la vetllada, que també va incloure com a plat final la intervenció del grup d’animació cubana Yorubason. Capitanejats per l’Smith, conegut amb el sobrenom de el mulato de la salsa, acompanyat d’un cantant,  ballarins i ballarines, va aconseguir contagiar la seva inesgotable energia i optimisme a tothom.

L’Emplatja’t ha estat organitzat per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació d’Hostaleria de Blanes, i l’han impulsat 12 locals de restauració i empreses de productes de la vila on comença la Costa Brava: Casa Oliveras, Cava Laviret, Cervesa Marina, La Poma Verda, Tarannà, Tres Quarts de 15, Mamma Mia, Sa Croqueta, Cafè del Mar, La Tapeta, Sa Creperia i La Balma.

Especialment valuoses ha estat l’aportació de l’artista internacional blanenc Quim Serrano Bou, que ha dissenyat el cartell de l’Emplatja’t, amb dos principals elements paisatgístics: Sa Palomera i la platja. Pel que fa als ingredients escènics s’ha comptat amb la Colla Gegantera de Blanes, el grup de Percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, les Escoles de Dansa Esclat, Daina i Míriam Beltran, així com amb la ballarina Andrea Puig, del Conservatori Mariemma; i el grup d’animació cubana ‘Yorubason’.

L’origen de l’experiència: Tast’A’Blanes (TAB)

L’origen de l’Emplatja’t cal anar a buscar-lo fa un any enrere, quan diversos establiments de restauració ja van sumar esforços per organitzar el ‘Tast’A’Blanes’ (TAB), una mostra gastronòmica. Va significar poder tenir en un mateix indret una representació del potencial que té aquest sector a la vila on comença la Costa Brava. Després de l’èxit de l’any passat, enguany s’ha fet la segona edició.

Totes dues cites –el TAB del 2017 i el d’aquest 2018- han tingut lloc quan comença l’estiu, al mes de juny. Ara el què s’ha fet és acomiadar-lo simbòlicament amb un sopar obert a la participació de blanencs i visitants. Una vegada més, doncs, s’ha demostrat la germanor i el bon rotllo que els uneix malgrat tots siguin competència als respectius negocis.

Foto: Ajuntament de Blanes

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/