Arxiu

Estat d’alarma a tot l’Estat per la crisi del coronavirus

El govern espanyol ha acordat declarar  l’estat l’alarma per la crisi del coronavirus durant 15 dies. El president Pedro Sánchez ho ha anunciat en una declaració institucional aquest migdia a la Moncloa després que Espanya hagi superat ja els 4.000 infectats per covid-19 i els 120 morts. L’estat d’alarma està recollit a l’article 116 de la Constitució Espanyola per a situacions excepcionals, com una alerta sanitària. En concret, la Constitució diu que s’ha de declarar a través d’un decret acordat pel Consell de Ministres “per un termini màxim de 15 dies”. Per prorrogar-lo, cal l’autorització del Congrés. L’última vegada que es va declarar l’estat d’alarma va ser durant la vaga de controladors aeris l’any 2010.
Escltar Pedro Sánchez:

La mesura preveu limitar la circulació o permanència de persones en determinades hores i llocs, requisar temporalment béns o imposar prestacions personals obligatòries. També intervenir indústries i negocis, a més de limitar o racionar l’ús de serveis o el consum de productes de primera necessitat.

A més, contempla establir les ordres que siguin necessàries per garantir l’abastiment dels mercats i el funcionament dels serveis dels centres de producció de primera necessitat.

Restriccions del Govern català
El Govern ha ordenat el tancament d’àrees comercials que no estiguin destinades a l’alimentació i a productes de primera necessitat, pistes d’esquí, gimnasos, locals d’oci nocturn (discoteques). Es tracta d’una nova restricció per contenir la propagació el coronavirus. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha recomanat l’ajornament de trobades, reunions i manifestacions. A més, ara que s’apropa el cap de setmana, ha demanat limitar i evitar qualsevol desplaçament.
Escoltar Miquel Buch:

 

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Seguint les recomanacions del Departament de Salut, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha posat en marxa un conjunt de mesures organitzatives a tots els centres que gestiona amb l’objectiu de prevenir i contenir la propagació del virus. Les mesures, que es posen en marxa per un període de 15 dies, temps que pot variar segons l’evolució de la malaltia, es resumeixen en:

– Limitació de l’activitat programada als centres d’atenció primària i també a les consultes externes dels dos hospitals.

– S’anul·len totes les proves no urgents i es dona preferència a l’atenció urgent.

– Potenciar l’atenció telefònica tant per a l’activitat programada de l’atenció  primària com per a l’hospitalària. Professionals sanitaris seran els qui faran el seguiment dels pacients.

– Suspensió de l’activitat quirúrgica ajornable. Es manté l’activitat urgent.

– Limitació a una persona el nombre d’acompanyants o visites als pacients ingressats als centres hospitalaris de Blanes i Calella.

– S’habiliten espais als dos hospitals per atendre pacients amb sospita d’infecció.

– Restricció al màxim de les visites als centres sociosanitaris. Només es permetrà l’entrada en casos justificats, sempre, amb l’aprovació de la direcció del centre. I també se suspenen les sortides dels pacients i residents.

I a més, continuen vigents les suspensions entorn de:

– Totes les activitats formatives externes i internes

– Les pràctiques clíniques d’estudiants.

– Tota l’activitat del voluntariat.

– Totes les reunions internes, excepte les necessàries per al correcte tractament i seguiment dels pacients, i els comitès directius.

Davant d’aquestes mesures de contenció s’agraeix la comprensió i la col·laboració de la ciutadania per poder reprendre la normalitat de l’activitat tan aviat com sigui possible.Així com també la feina que estan fent els professionals. A més, es vol recordar que és molt important que tothom segueixi els canals oficials per informar-se, entre els quals hi ha el Canal Salut.

Altres mesures sanitàries:

Crida a estudiants de medicina de la UdG, llicenciats i metges jubilats per ajudar amb les visites a domicili i als CAP

El Col·legi de Metges de Girona, en coordinació amb l’ICS, impulsa un registre per fer front al covid

El Trueta tanca quiròfans a la tarda a partir de dilluns i concentra les operacions que no es poden ajornar al matí

Els CAP ajornen l’activitat demorable i organitzen consultes específiques per a pacients amb símptomes respiratoris

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/