Arxiu

ERO temporal a les tèxtils Trety de Maçanet i Nysltar de Blanes

La crisi del coronavirus ja ha derivat en els primers ERO temporals a comarques gironines. Les tèxtils Trety de Maçanet de la Selva i Nylstar de Blanes han anunciat que enviaran la plantilla a l’atur per “situació de força major”, segons expliquen els sindicats UGT i USOC, majoritaris als comitès d’empresa. En el cas de Trety, que fabrica components per a la indústria de l’automòbil, l’expedient és conseqüència directa de l’aturada de producció a la Seat i la Nissan. L’ERO afectarà uns 260 treballadors i tindrà vigència fins al juny. Pel que fa a Nylstar, que té una plantilla de 130 empleats, l’empresa presentarà aquest dimarts al comitè els detalls de l’expedient, que justifica per manca de matèria primera (perquè el fil li ve d’Itàlia).

Maçanet de la Selva

Trety, que forma part del grup francès Trèves, fabrica components per a l’automòbil. Entre d’altres, de la planta de Maçanet de la Selva, en surten reposacaps, reposabraços, respatllers o revestiments interiors. Segons explica la secretària de la Federació d’Indústria de la UGT a Girona, Isabel Martínez, l’empresa ha presentat un ERO temporal per a 260 treballadors.

El motiu: una “situació de força major”, precisa Martínez, derivada de l’aturada de producció a la Seat de Martorell i la Nissan de la Zona Franca arran del coronavirus. A la Trety, l’acord per a l’ERO temporal es preveu signar  aquest dimarts. En aquest cas, tindrà vigència fins al juny (tot i que en funció de l’evolució de la situació, es podrà modificar a la baixa) i, segons concreta la secretària de la UGT, l’empresa complementarà l’atur amb la part de vacances i pagues dobles.

A Nylstar, per a tota la plantilla

A més de Trety, l’altra tèxtil que també ha anunciat un ERO és Nysltar de Blanes. L’empresa ja va viure una crisi el 2016, quan va arribar a aturar la producció durant vuit mesos i va presentar un expedient temporal per a tota la plantilla. Després, es va reinventar per passar a fer fils d’alt valor afegit (més resistents, suaus, elàstics i fins i tot, cosmètics).

Ara, però, com que gran part de la matèria primera procedia d’Itàlia, lligat a les complicacions que hi ha per al transport arran del coronavirus, Nysltar s’ha quedat sense gènere per produir. “Ja ens vèiem a venir l’ERO”, admet el president del seu comitè d’empresa, Juan José Rodríguez (de la USOC).

Aquest dimarts, la direcció ha convocat el comitè per donar els detalls de l’expedient. Des de la setmana passada, tota la part de comercial i oficines ja va començar a fer teletreball. Però Rodríguez explica que, a més de producció, aquestes seccions també se’n veuran afectades. “Creiem que afectarà la totalitat de la plantilla, i que la intenció de l’empresa és tramitar-lo ràpid”, diu el president del comitè de Nylstar.

Publicitat

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/