Arxiu

Entitats socials proposen canvis al model de distribució social d’aliments, que consideren “poc eficaç”

Tres entitats socials han proposat canvis al model de distribució social d’aliments perquè el consideren “poc eficaç per combatre la pobresa”, atès que, des del seu punt de vista, “no és inclusiu, tendeix a cronificar la dependència de les persones usuàries i no promou el seu empoderament”. El Banc dels Aliments, Càritas Diocesana de Barcelona i Creu Roja han arribat a aquestes conclusions en un treball anomenat ‘Bases per transformar el model de distribució i accés social als aliments’ que proposa un seguit de mesures per aconseguir-ne un “més inclusiu i eficaç”, tant per actuar contra la pobresa com per “lluitar contra el malbaratament alimentari”. Són mesures com les targetes moneder o els vals de compra.

A parer de les tres entitats, són formes “més inclusives” d’accés als aliments. Formes que inclouen també els ajuts econòmics. A banda, es proposen projectes de transformació i venda d’aliments recuperats del malbaratament a través d’entitats i empreses d’inserció social, “que creen llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social”.

També es proposa reformar el sistema d’acreditació de les persones vulnerables en l’accés
als aliments “per garantir que tothom se’n beneficiï”, així com la reforma del Fons Europeu d’Ajuda a les persones més desafavorides.

Una altra proposta és “evolucionar” de les donacions d’aliments en espècies a l’increment dels recursos per “millorar l’eficiència de la cadena alimentària i la recuperació i aprofitament dels aliments”. A banda, demanen que es promogui un “desenvolupament adequat” de la llei contra el malbaratament.

Segons les tres entitats, aquests canvis permetrien augmentar el consum de productes frescos i fer assequible el menjar saludable, com la fruita i la verdura, entre les persones vulnerables.

Totes tres consideren que el document és el “primer pas” per avançar en el disseny d’una estratègia conjunta i implicar-hi entitats, administracions i empreses.

Admeten, però, que la transformació del model actual haurà de ser “gradual” i requerirà un horitzó temporal “a llarg termini”.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/