Arxiu

Els treballadors de les ambulàncies en peu de guerra

Els treballadors de les ambulàncies gironines i l’Alt Maresme tallen l’N-II a Tordera en l’última protesta abans de passar a una vaga de 24 hores

Fins ara hi ha hagut aturades de 4 hores. Divendres, però, si no hi ha acord, la vaga serà de 24 hores. Les negociacions van començar ara fa 19 mesos

El portaveu del comitè de vaga, Adolfo Martín, diu que no desconvocaran la vaga fins que l’empresa i la Generalitat fixin un calendari per resoldre els dotze punts que reclamen.

A la cruïlla de Can Bartolí es van poder escoltar crits de ‘Comín dimissió’ o ‘Fora la màfia’.

Des del comitè d’empresa expliquen que “no es tracta de reivindicacions salarials, sinó socials”. El portaveu del comitè, Adolfo Martín, assegura que transporten els pacients en vehicles que no estan climatitzats i que això afecta a la qualitat del servei. “En transports no urgents portem persones a 40 graus a l’estiu, això no pot ser”, denuncia.

També asseguren que les seus tenen greus problemes d’higiene. “Hi ha tot tipus d’insectes i moltes vegades el personal sanitari s’encarrega de la neteja dels vehicles”, afirma Martín. En total els treballadors reclamen que se solucionin dotze punts que han passat a l’empresa. En aquest sentit han assegurat que no desconvocaran la vaga fins que no es fixi un calendari.

Per això han emplaçat a la Generalitat a actuar. “No només volem la promesa que se solucionaran les deficiències, volem també una data d’actuació. Mentre, la vaga es mantindrà”, ha avisat Martín.

Els treballadors reconeixen que aquests problemes “no s’arreglen d’un dia per l’altre” però sí que demanen que es fixi una data per poder començar a negociar. Amb tot, denuncien Salut està inspeccionant les seus, per saber si el que denuncien els treballadors és veritat o no, però lamenten que no els donin els informes que n’extreuen, malgrat que els han demanat.

Vaga de 24 hores el proper divendres

L’amenaça més propera dels treballadors és de cara el divendres 8 de setembre, on han endurit les condicions de la vaga. Si ara mateix fan aturades parcials al matí i la tarda, la setmana que ve la vaga serà de 24 hores. “A veure si la Generalitat i l’empresa es posen les piles i aconseguim arribar a un acord”, ha reblat Martín.

El portaveu del comitè de vaga ha recordat que s’han assegut fins a sis vegades per intentar arribar a un acord i que lamentablement aquest no ha arribat. Amb tot, l’empresa ja va presentar una proposta per evitar la mobilitat geogràfica i el canvi d’horaris que inicialment denunciaven els treballadors. Martín ha explicat que aquesta qüestió no es pot considerar com un gest, ja que “s’haurà de decidir en un judici”.

 

Foto ACN

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/