Arxiu

Els teatres de Girona i Salt presneten la programació del 2021

El Teatre Municipal de Girona ha programat 26 espectacles entre el gener i el juny del 2021, la majoria d’ells són obres de teatre. També hi haurà dansa, circ, òperes i musicals. Julio Manrique i Mireia Aixalà aterraran al Municipal amb ‘Una història real’ el 19 de febrer. Per altra banda, Carmen Gallardo actuarà el 26 de març amb ‘Rey Lear’. Per altra banda, Verónica Forqué també visitarà Girona amb ‘Las cosas que sé que son verdad’ el 28 de març. La programació del Municipal de Girona també comptarà amb espectacles de companyies locals, com ara ‘El comediant’ de Marcel Tomàs (22 de gener) o ‘Ventura’ de David Planes i Meri Yanes (7 de febrer).

L’activitat escènica gironina es reactivarà a partir del gener amb la nova programació del Teatre Municipal de Girona, que ha programat 26 espectacles durant el primer semestre de 2021. La majoria de les propostes són teatrals (11), però també hi haurà espectacles de dansa (3), activitats familiars (4), circ (2), òperes (2) i musicals (2).

Alguns dels noms més destacats en l’àmbit teatral són Julio Manrique i Mireia Aixalà que el 19 de febrer acostaran al públic el muntatge ‘Una història real’. Carmen Gallardo actuarà al Teatre Municipal de Girona el 26 de març amb ‘Rey Lear’ i Verónica Forqué ho farà dos dies més tard amb ‘Las cosas que sé que son verdad’.

Aquest 2021 també s’apostaran per altres creacions més locals, com ara ‘El comediant’, de Marcel Tomàs (22 de gener). Meri Yanes i David Planes també actuaran al Municipal amb Ventura el 7 de febrer. Per la seva banda, les gironines Elena Martinell i Glòria Garcés passaran per l’escenari el 14 de febrer amb ‘The Chopping’.

Per altra banda, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell –reconvertida en la Fundació Òpera de Catalunya- mantindran la seva programació operística al Teatre Municipal de Girona. Aquest semestre es podrà veure ‘Tosca’, de Puccini, el 14 de març i ‘Aida’, de Verdi, el 7 de maig.

El teatre també serà escenari de l’espectacle ‘Estat d’emergència’ (9 de maig) de La Producció Nacional de Circ de la Generalitat de Catalunya, que es durà a terme per tot el territori. Seguin en l’àmbit del teatre, l’equipament acollirà la 25a creació de l’Ateneu Popular 9 Barris i el seu Circ d’hivern que porta per títol ‘Fins i tot la foscor’ (28 de febrer).

Pel que fa a la dansa, s’han concentrat 3 espectacles a finals de maig: ‘Trama’ (16 de maig) de Roser López Espinosa, ‘No sin mis huesos’ de la companyia internacional Iron Skulls (21 de maig) i la 12a edició de l’espectacle de dansa solidària per Càritas ‘Dansem’ (15 de maig).

En l’àmbit familiar, es proposen dos espectacles de gran format per a tota la família a l’escenari del Teatre Municipal. Es tracta de ‘La faula de l’esquirol’ (21 de febrer) de la companyia la Baldufa – que va guanyar el Premi Nacional de les Arts Escèniques per la Infància i la Joventut aquest 2020- i ‘Camí a l’escola’ (2 de maig) de la companyia lleidatana Campi qui pugui. Aquest darrer espectacle compta amb un conveni amb l’associació Sur le Chemin de l’ècole i està basat en el film-documental que porta el mateix títol.

La programació la tanquen dos musicals. Per una banda, ‘Wonderland’ (5 de març) de l’Escola de Música Moderna de Girona i ‘La Balada del Sabater d’Ordis’ (30 de maig) versionada pel músic Carles Coll. A més, hi ha vuit propostes que s’han reprogramat i que s’havien de veure durant la primavera del 2020.

SALT
El Teatre de Salt (Gironès) ha avançat quatre espectacles que formaran part de la programació per al proper 2021. Es tracta d”Smiley, després de l’amor’, de Guillem Clua; ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, de la Calòrica; ‘Els Burgarol’, escrita i dirigida per Ramon Madaula i ‘Cobertura’, de Bruno Oro i Clara Segura. La resta d’espectacles s’anunciarà a finals del mes de gener, com és habitual. De tota manera, el teatre ja ha posat a la venda les entrades dels quatre espectacles que ha avançat. A més, també hi haurà un cicle de teatre amateur i es programaran propostes de diverses companyies locals.
Guillem Clua estrenarà ‘Smiley, després de l’amor’ a les comarques gironines el 20 de febrer al Teatre de Salt (Gironès). Aquesta representació també serà la primera parada de la gira catalana de l’espectacle, tot i que ja s’ha vist a l’Aquitània Teatre.

La nova obra de Guillem Clua és la segona part d”Smiley’, que va sorgir arran del Torneig de Dramatúrgia que organitza el festival de Temporada Alta. Ramon Pujol i Albert Triola representen una nova història en què els protagonistes hauran d’enfrontar-se a problemes més madurs.

Per la seva banda, la companyia la Calòrica presenta ‘De què parlem quan no parlem de tota aquesta merda’, un muntatge que tracta sobre l’emergència climàtica. El text és de Joan Yago i està dirigida per Israel Solà. El divendres 30 d’abril la companyia aterrarà a Salt després d’estrenar la nova producció al Teatre Nacional de Catalunya.

Aquesta primavera també s’estrenarà ‘Els Burgarol’ al Teatre de Salt. Es tracta d’una obra que estava programada pel març d’aquest 2020, però la pandèmia va obligar a suspendre la funció. Ara, es podrà veure el 5 de juny en dues funcions diferents. ‘Els Burgarol’ és una comèdia àcida sobre una família i està escrita i dirigida per Ramon Madaula.

Per altra banda, Bruno Oro i Clara Segura repetiran al Teatre de Salt amb ‘Cobertura’, que ja van representar el gener passat. L’espectacle rememora alguns dels personatges que es van inventar a la sèrie ‘Vinagre’ de TV3 ara fa deu anys.

La programació completa es presentarà a finals de gener i, com cada any, portarà a comarques gironines grans noms de l’escena catalana, però també un cicle de teatre amateur i Salt a Escena, un seguit de propostes de la mà de companyies locals. Les entrades per als primers espectacles confirmats es poden comprar a través de la pàgina web del Teatre de Salt.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Idiomes Lingua

Ctra. de Malgrat, 7

17300 – Blanes

T. 972351442

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/