Arxiu

Els sindicats de Mossos consideren “un nyap” el Pla de Costes

Els sindicats de Mossos d’Esquadra alerten que el Pla de Costes dissenyat per la Direcció General de la Policia per cobrir l’estiu al litoral gironí “és un nyap”. Asseguren que “no dona resposta” a les necessitats que té la demarcació. De fet, consideren que per les característiques de les zones que s’han de cobrir, com les properes a la frontera amb França, caldria que es reforcés “molt més”.
“El problema principal és que hi ha una manca d’efectius preocupant i això repercuteix en el Pla de Costes”, assenyala el Portaveu del Sindicat de Policia USPAC, Josep Miquel Milagros. Aquest problema, recorda el portaveu, s’arrossega “des de fa anys”, ja que fins aquest 2018 no han entrat nous policies, si bé encara no estan operatius. La seva homòloga del Sindicat Autònom de Policia (SAP), Imma Viudes, considera que les xifres de reforç policial són “lamentables”, i recorda que a Catalunya l’alerta terrorista segueix sent de quatre sobre cinc.
“Estem molt lluny de la planificació que es va fer inicialment i aleshores no hi havia l’amenaça terrorista”, assenyala Milagros. En aquest sentit, el portaveu del sindicat considera que caldrien entre 4.000 i 5.000 nous agents a Catalunya els propers anys. “Destinem moltes hores al terrorisme i quan es va fer aquesta planificació no hi havia una alerta quatre com ara”, destaca.

Tot plegat, asseguren, passa factura també al dispositiu que els Mossos fan per poder cobrir l’estiu i el Pla de Costes. Milagros el considera un “nyap” perquè, segons argumenta, “posen pedaços i cada any tenim el mateix problema. És completament insuficient”, lamenta. Per això deixa clar que el Departament “no es pot permetre” cap any més sense una convocatòria de nous policies. “Creiem que com a mínim han de seguir entrant 500 nous agents cada any per poder afrontar amb garanties les necessitats de seguretat del país”, ha reblat Milagros.

De fet, Viudes posa d’exemple la situació del 2005. La portaveu del SAP recorda que aleshores hi havia zones de la demarcació de Girona que es reforçaven amb prop de 90 agents. “Actualment n’hi ha cinc a les mateixes comissaries”, denuncia.

El cos “es crema”

Una altra de les reclamacions que fan els sindicats és la distribució dels mossos. Alerten que alguns agents de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) o de la Brigada Mòbil han de fer “jornades maratonianes” perquè han de cobrir places que estan lluny de la seva base. “Evidentment la professionalitat és la mateixa, però cal pensar en els policies”, destaca Viudes.

Milagros, a més, explica que el que s’intenta fer des de la Direcció General de la Policia és compensar-ho amb hores extraordinàries. En aquest sentit, el portaveu d’USPAC ha criticat “el preu ridícul” a les que el Departament paga aquestes hores, i ha demanat una millora.

Escoltar Milagros i Viudes:

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

The Home Outlet

Rbla. Joaquim Ruyra, 29

17300 – Blanes

T. 937998244

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/