Arxiu

Els Mossos redoblen la pressió sobre un antic hotel ocupat a Calella per l’augment de la delinqüència

 Els Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat a l’entorn de l’antic hotel Gaviota de Calella (Maresme), convertit des de fa quatre anys en el centre ocupat La Bruna. Després d’uns primers anys plàcids, la conflictivitat i el perfil delinqüencial de les persones que hi habiten ha anat en augment i les dades policials s’han disparat “sobretot en l’últim mes”, segons explica el director general dels Mossos, Pere Ferrer. “De moment no ha passat res crític però tenim por que passi”, assegura. A més d’aquest reforç, s’ha dissenyat un dispositiu regional centrat en la mobilitat ferroviària dels individus més perillosos: “Treballem per abordar el fenomen de la reincidència perquè qui comet diferents il·lícits pugui ingressar a presó”.

El director general de la policia, Pere Ferrer, ha parlat sobre el conflicte de La Bruna a la Junta Local de Seguretat de Calella, convocada de manera extraordinària per tractar sobre aquesta qüestió, després de l’augment d’incidents a l’entorn de l’edifici ocupat. Diversos robatoris i baralles han encès les alarmes dels responsables policials.

En aquest sentit, Policia Local i Mossos d’Esquadra crearan una taula operativa específica de comandaments policials per compartir informació al voltant de La Bruna. D’aquesta manera, juntament amb el reforç policial promès pels Mossos d’Esquadra s’intentarà “neutralitzar al màxim” la problemàtica.

En les darreres setmanes, ha explicat Ferrer, hi hagut un “salt qualitatiu” pel que fa al nivell dels delictes, un element que “preocupa” la ciutadania però també la policia. Un dels altres dels elements que fan complexa la gestió d’aquest conflicte és l’alta mobilitat dels okupes. No sempre hi ha les mateixes persones i els delictes els cometen més enllà de Calella.

És per aquest motiu que els Mossos gestionaran la situació de La Bruna des d’una òptica regional per poder imputar als individus més conflictius robatoris o furts comesos en qualsevol punt del territori i portar-los davant el jutge com a reincidents per aconseguir que ingressin a presó. Un dels punts estratègics serà el control del trànsit ferroviari.

En paral·lel, tant l’Ajuntament com la propietat de l’immoble han denunciat l’ocupació als jutjats per aconseguir que s’ordeni el seu desallotjament. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, celebra els reforços policials però no amaga que tot plegat respon a “la gestió del mentrestant”. L’objectiu principal, assegura, és que s’agilitzi el llançament de la finca.

Escoltar Ferrer i Candini:

Publicitat

The Home Outlet

Rbla. Joaquim Ruyra, 29

17300 – Blanes

T. 937998244

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/