Arxiu

Els joves de Blanes volen conscienciar sobre les desigualtats que pateixen les dones amb motiu del 8-M

L’Àrea de Joventut-Nau4 Espai Jove, amb la col·laboració del Servei de Polítiques d’Igualtat, han organitzat diverses activitats amb el lema ‘Un dia per tot l’any’

 

La primera activitat que encetarà la programació es posarà en marxa aquesta setmana, amb la inauguració de l’exposició ‘L’art de les Dones Blanenques’, que es podrà visitar del 2 al 5 de març de 17 a 21 h, i el dilluns 8 de març des de les 8 del matí fins la 1 del migdia. S’allotjarà a la Sala Municipal Maria Luisa García-Tornel del Carrer Ample, i comptarà amb les aportacions de dones artistes locals.

La mostra inclourà obres d’art, pintura, fotografies, escultures i altres demostracions artístiques amb l’objectiu que es visualitzi i reconegui el talent de les participants, que exposaran amb un mínim d’una i un màxim de tres obres. Són Coco Blanch, Marta Sola, Núria Garcia, Jessica Torres, Sandra Hurria, Berta Asensio, Laura Carrillo, Cristina Espinosa, Camila Cacace, Raquel Hidalgo, Maria Moya i Martha Hernández.

Vídeo ‘Les Dones Valentes’, ‘Femstival’ i Lectura de Manifest

L’altra ingredient es farà públic el dilluns 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. A les 6 de la tarda es projectarà un vídeo simultàniament a ‘Nau4-Espai Jove’ i a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Primer es visionarà ‘Les Dones Valentes’, un muntatge fotogràfic de dones que treballen al sector sanitari, en reconeixement a la seva tasca en primera línia durant la pandèmia, acompanyat d’una cançó amb missatge feminista interpretada per Claudia Allmang i Shanilee.

Tot seguit s’oferirà l’enregistrament íntegre en diferit de ‘Femstival’, concerts tocats a porta tancada i sense públic, mostrats com una gala musical –igual que es va fer amb motiu de les Festes de Nadal-, amb la participació de cinc cantautores: Monalisa, Rady, Naiara Burke, Leira i Claudia Allmang. Abans que arribi el darrer ingredient musical, es farà la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona, acompanyat d’una coreografia que interpretaran unes ballarines. Val a dir que, a banda de la projecció presencial, el vídeo amb el muntatge musical, el concert i la lectura del manifest s’allotjarà al canal YouTube de ‘Nau4-Espai Jove’.

Crispetes Liles i Bústies per a la Reflexió

Per completar aquestes activitats se n’han organitzat dues altres que s’allargaran més enllà del 8 de març. D’una banda, durant el mes de març es publicaran al perfil Instagram de la @nau4_espaijove diverses recomanacions de material al·lusiu a la lluita feminista i la defensa pels drets de les dones. Es tracta de pel·lícules, llibres, cançons, documentals i llargmetratges.

D’altra banda, a partir de l’1 de març i fins al 31 de maig es repartiran bústies a tots els instituts i centres de secundària de Blanes perquè les i els joves escriguin les seves opinions, reflexions o experiències personals al voltant de la discriminació de gènere envers les dones. Aquesta activitat es considera especialment engrescadora, ja que dóna la opció de poder copsar de manera més directa i anònima què pensen els joves al voltant d’aquesta qüestió que l’actual cultura mediàtica continua menystenint.

Publicitat

Centres Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

The Home Outlet

Rbla. Joaquim Ruyra, 29

17300 – Blanes

T. 937998244

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/