Arxiu

Els hospitals de Calella i Blanes posen en funcionament la Unitat de Sòl Pelvià

Afecta un 15% de les dones majors de 40 anys. Arriba al 20% si són majors de 75 i al 30%, si superen els 85 anys. En homes la taxa és d’un 5%

· Les alteracions del sòl pelvià, com ara la incontinència urinària o el despreniment de bufeta, úter i recte, són malalties molt freqüents entre la població adulta, sobretot femenina.

· Un equip multidisciplinari integrat per diferents especialitats mèdiques, Ginecologia, Urologia, Cirurgia General, Rehabilitació i Fisioteràpia, donarà cobertura a tots els pacients del territori amb aquesta alteració oferint una atenció integral i un tractament individualitzat.

· Des de la seva posada en funcionament ja s’han dut a terme un total de sis intervencions de gran complexitat amb cirurgia mínimament invasiva en pacients amb disfuncions greus.

Escoltar al doctor Josep Maria Prats, cap del Servei d’Urologia de la coorporació:

Malalties que poden ser molt limitants
Les alteracions del sòl pelvià són patologies molt habituals però sovint les persones que les pateixen no ho consulten amb el personal sanitari per desconeixement o bé per vergonya. Si aquestes malalties no es resolen correctament tenen un gran impacte en la qualitat de vida dels pacients perquè poden ser molt limitants i afectar, fins i tot, la seva autoestima.

Les dones i els homes que són visitats en aquesta Unitat són derivats generalment pels mateixos serveis que en formen part, per tant, des de Ginecologia, Urologia o bé Rehabilitació. Un cop se’ls ha fet el diagnòstic, gràcies a les proves complementàries que es porten a terme, es pauten els tractaments específics més adients per a cada cas. I des de les consultes d’atenció primària també es fa una important tasca per a la detecció precoç d’aquestes afectacions i es fomenta la prevenció.

La cirurgia no sempre és la solució
No totes les alteracions del sòl pelvià requereixen cirurgia. En algunes pacients les sessions de rehabilitació amb exercicis dirigits per millorar la força, la resistència i el control de la musculatura del sòl pelvià poden donar resultats satisfactoris. Si bé, per tractar els casos més complexes el quiròfan és la solució més adient. En aquest cas, el grup de cirurgia de la Unitat de Sòl Pelvià ja ha dut a terme un total de sis intervencions de gran complexitat amb cirurgia mínimament invasiva als hospitals de la Corporació.

Amb l’arrencada d’aquesta Unitat també s’han editat un conjunt de tríptics sobre incontinència urinària i fecal on hi ha consells i exercicis perquè els professionals puguin repartir als pacients que ho necessitin durant la consulta. D’aquesta manera, les persones que pateixen aquestes disfuncions poden posar en pràctica a casa i de forma autònoma un seguit de recomanacions que els aporti una millora al problema.

Publicitat

Masia 1952

Av. Just Marlés Vilarrodona, 40

17310 – Lloret de Mar

T. 601901930

 

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/