Arxiu

Els grans locals d’oci nocturn hauran de tenir venda anticipada, la pista estarà perimetrada i no s’hi podrà consumir

El Procicat aprova el pla de reobertura del sector que s’aplicarà un cop decaigui l’ordre de tancament del Ministeri

El document contempla mesures generals per aquells locals i establiments que funcionin com a discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals, o karaokes. Tots ells hauran de controlar els accessos, gestionar les zones de ball i restauració, aplicar les mesures de higiene i garantir el funcionament dels sistemes de ventilació i climatització. En el cas dels grans locals, la venda d’entrades haurà de ser anticipada, la pista estarà perimetrada i no s’hi podrà consumir.

Aforament, pistes de ball i barres

En relació amb els aforaments, la fixació d’un màxim prendrà com a base el que tingui autoritzat cada local. El Procicat ho considera un element clau per poder garantir la seguretat dels treballadors i dels clients, especialment per a facilitar que es mantinguin les distàncies interpersonals de seguretat, i minimitzar al màxim la possibilitat de contagis.

Pel que fa a l’ús de les pistes de ball, s’hi podrà estar seguint algunes directrius: en els locals amb un aforament superior a 500 persones, la pista estarà perimetrada, amb un punt d’entrada i un de sortida. Independentment de l’aforament, serà obligatori dur la mascareta correctament posada i no consumir-hi.

Amb referència al servei de barra, s’haurà de garantir la distància interpersonal, i eliminar tots els utensilis que puguin ser d’ús comú o compartit. Els clients hauran de dur permanentment posada la mascareta i només es podrà enretirar per menjar o beure.

La patronal FECASARM considera que arriba tard, que és ineficaç, inaplicable i que està desfassat 

El pla sectorial aprovat  obliga a mantenir una distància interpersonal de seguretat d’un metre i mig a les barres i a la pista de ball, mesura impossible de fer complir i que era del tot prescindible si en el pla s’hagués sotmès el dret a accedir al local a l’obligació d’haver passat un test previ amb resultat negatiu o bé haver estat vacunat, tal i com la FECASARM havia sol·licitat en les seves al·legacions.

Tal i com explica Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARMnosaltres varem al·legar que era del tot imprescindible sotmetre el dret d’admissió a l’obligació de presentar un test previ negatiu o bé haver estat vacunat atès que les proves pilot portades a terme a la Sala Apolo i al Palau Sant Jordi ens van demostrar l’eficàcia de la mesura i que aquesta fèia innecessaria obligar a mantenir la distància de seguretat. La Generalitat però ha optat per no tenir-ho en compte i no ens ha escoltat, s’ha tornat a equivocar i ara això provoca que el pla, a la pràctica, sigui inaplicable i antieconòmic

Prova Pilot

Cinc locals d’oci nocturn de Sitges obriran la nit del 20 de maig en el marc d’un assaig clínic.

Hi assistiran 400 persones inscrites prèviament i serà obligatori haver superat un test d’antígens.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/