Arxiu

Els Agents Rurals alerten de l’augment de la degradació d’espais naturals per la “problemàtica de les bicicletes”

Asseguren que molts ciclistes “no respecten” les senyals i demanen que es reguli per poder sancionar com passa amb les motos

 

Cada vegada hi ha més bicicletes que circulen per espais naturals on no està permès fer-ho. Això “preocupa” els Agents Rurals de Girona que han vist com en llocs com el Massís de les Gavarres s’està degradant per l’increment de ciclistes que hi circulen, especialment els caps de setmana. El cap del cos a la demarcació, Ignasi Dalmases, assegura que la “problemàtica de les bicicletes” és “molt més important” que les de les motos, que fa uns anys va obligar a endurir la regulació.

En aquest sentit, Dalmases assegura que les campanyes de control i conscienciació han permès estabilitzar el nombre de denúncies i rebaixar-lo. “Els motoristes saben que estem molt a sobre d’ells i muntem controls permanents que dissuadeixen els que volen circular per on no poden”, assenyala.

Ara cada vegada hi ha més amants de la bicicleta que practiquen aquest esport per espais naturals de les comarques gironines. El problema, però, és que no es respecten les senyals que delimiten per quins llocs poden anar.

“El pas continuat de les bicicletes i després l’aigua de la pluja provoca que la zona quedi degradada i sigui molt difícil després de recuperar”, assenyala Dalmases. Per això, el cap dels Agents Rurals demana “responsabilitat i prudència” als ciclistes per tal d’evitar que es continuï malmetent el territori.

“És important que entre tots prenguem consciència del que fem. Abans de sortir per anar a córrer o en bicicleta ens hem d’informar d’on anem i si es pot passar o no per allà”,
assenyala Dalmases.

Poder sancionar, una solució

Tot plegat ha portat al cap dels Agents Rurals a Girona a reclamar “més eines” per poder sancionar les bicicletes que circulen per espais on no està permès fer-ho. “Òbviament per a nosaltres per poder donar compliment a la protecció del medi és molt més fàcil si tenim una llei clara”, assenyala Dalmases.

Amb tot, des del cos recorden que a més d’endurir la llei o fixar la regulació, cal també millorar la senyalització per tal que no quedi cap dubte que una persona està cometent una irregularitat. “La majoria de vegades ens diuen que no saben que no es podia anar amb bicicleta per aquella zona”, conclou Dalmases.

Publicitat

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/