Arxiu

Els actes estàtics i les celebracions amb aforament limitat substitueixen les processons de Setmana Santa

Les processons hauran d’esperar un any més a Catalunya. Després que el confinament obligués a cancel·lar tots els actes l’any passat, enguany la situació sanitària continua aconsellant no celebrar-les i així ho ha decidit el Procicat. Les parròquies, confraries, germandats, gremis i congregacions, però, han fet ús de la imaginació per organitzar actes que facin compatibles les mesures contra la covid i una certa activitat. En la majoria de casos s’ha optat per espectacles estàtics, com exposicions de les talles i passos. El que sí que es faran seran les misses i actes dins d’esglésies, on s’haurà de complir el 30% d’aforament. La Conferència Episcopal Tarraconense ha recordat les mesures i ha recomanat ajustar horaris pel toc de queda.
En concret, ha fet una sèrie d’orientacions per tal d’ajustar la Setmana Santa d’enguany a la situació sanitària actual. Així, s’insisteix en la necessitat de mantenir les distàncies, l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic i no sobrepassar l’aforament del 30%. D’altra banda, recomana convocar la Vetlla Pasqual del dissabte a una hora “oportuna” per tal que els fidels puguin complir el toc de queda de les 22.00 hores.
Sant Hilari Sacalm
El Via Crucis de Sant Hilari Sacalm ha quedat suspès. Tot i així, des de l’Ajuntament han optat per organitzar una exposició fotogràfica que mostra imatges d’aquest acte d’altres edicions i una altra amb diversos diorames de la Passió, que es podran veure al Museu de les Guilleries. A més, també s’han organitzat algunes activitats lúdiques com ara una recerca d’ous de Pasqua pel municipi. L’objectiu és dinamitzar la població durant la Setmana Santa amb activitats que garanteixin les mesures sanitàries.
Blanes
A Blanes, del 2 al 4 d’abril, les imatges de la processó s’exposaran a l’interior del temple i l’acampada romana al pati de l’exterior, amb horaris de visita, control d’aforament i mesures COVID. El Cant de l’Àngel serà la Vetlla Pasqual de dissabte i a la Missa de diumenge. Diumenge no hi haurà cap acte al Vilar. Hi haurà una missa a cada església de Blanes, amb molta més capacitat que l’esrmita del Vilar. A Blanes, el dimarts és jornada festiva.
Calella
L’Àngel anunciarà la Pasqua diumenge des del balcó de l’Ajuntament (13:15). Abans hi haurà sardanes amb la cobla Terrassa.

Santa Coloma de Farners

 El Dimarts de Pasqua també es jornada festiva. Habitualment es celebra el tradicional aplec del “Coro” a Farners, que també ha estat suspès.

Girona
A la ciutat de Girona, no es podran veure les desfilades dels Manaies ni les processons de les confraries. Tot i així, la Junta de Confraries de Girona sí que ha decidit mantenir la Veneració de la Creu pel Divendres Sant. Serà un acte estàtic a les escales de la catedral en què no hi podrà assistir ningú de públic, però sí que aquells qui vulguin podran veure-ho en directe a través de Televisió de Girona.
Mataró

La capital del Maresme ha reformulat un dels actes més genuïns a la ciutat, com és l’Homenatge a la Ciutat dels Armats de Mataró. L’associació va rebre la medalla d’or de la ciutat el 2007 i les seves desfilades, declarades patrimoni cultural l’any 2002, es podran continuar vivint aquest 2021 amb algunes restriccions.

L’Homenatge dels Armats es limitarà a l’acte de la plaça de l’Ajuntament i no es podran fer les desfilades prèvies pels carrers de la ciutat. L’acte és obert a la ciutadania, però per accedir-hi cal demanar cita prèvia i el públic estarà assegut. A més, no hi podran participar tots els Armats per tal de respectar les distàncies i es faran dues representacions la tarda de Dijous Sant per arribar al màxim nombre de gent possible.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/