Arxiu

Eleccions ajornades: del 14-F al 30-M

Govern i partits arriben a un consens “majoritari” per ajornar les eleccions fins al 30 de maig. Així ho han explicat diverses fonts parlamentàries una vegada ha acabat la taula de partits que s’ha celebrat a la cambra catalana. Celebrar els comicis a finals de maig ha estat la proposta que ha portat el Govern a la reunió malgrat que algunes formacions plantejaven altres dates. El PSC apostava per ajornar-les només un mes i celebrar-les el 14 o el 21 de març. Els socialistes mantenen que s’han de fer abans de la data que ha proposat el Govern.

Acord de Govern

El Govern ha signat aquest divendres a la tarda el decret d’ajornament de les eleccions, en què deixa sense efecte la convocatòria del 14-F. Ho ha fet en una reunió del consell executiu extraordinari que s’ha celebrat després de la taula de partits on el Govern ha plantejat endarrerir els comicis fins al 30 de maig. Així, en una declaració institucional, el vicepresident del Govern en funcions i la consellera de Presidència, Pere Aragonès i Meritxell Budó, han anunciat que els comicis se celebraran el 30 de maig -es convocaran més endavant- i han justificat la decisió “perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot”. L’executiu haurà de fer altres modificacions, com ara una modificació del cens electoral.

Patronals

Foment del Treball i PIMEC han advertit que l’ajornament de les eleccions perjudica l’economia i han lamentat que s’hagi perdut l’oportunitat de constituir un govern “estable, fort i amb capacitat de prendre les decisions necessàries davant dels reptes sanitaris, socials i econòmics derivats de la pandèmia”. En un comunicat conjunt, les patronals s’han mostrat preocupades per la demora en la presa de decisions i execució de polítiques públiques, “claus” per superar la crisi.

Sindicats

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco acusa la classe política d’electoralisme per ajornar les eleccions del 14-F, que els partits han de decidir aquest divendres. “Les conseqüències de l’ajornament són molt greus”, ha advertit. En cas de suspendre’s, demana uns comicis el “més aviat millor”, ja que és “fonamental i urgent” tenir uns nous pressupostos. El líder de CCOO tem que els partits “no només estiguin contemplant els indicadors sanitaris sinó també els resultats de les enquestes” per prendre aquesta decisió. L’endemà de la pròrroga de les restriccions, Pacheco ha dit que el Govern “escanya innecessàriament” la restauració i el comerç i pren mesures “improvisades” i “clientelistes”.

El Barça també ajorna les eleccions

El FC Barcelona ha decidit ajornar les eleccions a la presidència de l’entitat previstes per al diumenge 24 de gener, després que la Generalitat no ha autoritzat el desplaçament de socis fora del seu municipi per votar. El club, a més, ha demanat al Govern que canviï la llei per tal que es pugui emetre el vot per correu postal. En aquest sentit, el club ha demanat a la Generalitat que valori la possibilitat de modificar l’actual legislació esportiva per possibilitar el vot per correu postal en la nova data de les eleccions, petició que el Govern s’ha compromès a estudiar.

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

ENA ARQUITECTURA SALUDABLE

08490 – Tordera

T. 620 100 164

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/