Arxiu

El vicepresident i els consellers del Govern d’Aragonès prenen possessió del càrrec

El primer en ser cridat ha estat el vicepresident i titular de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i l’han seguit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent; el titular d’Economia i Hisenda, Jaume Giró; la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; la titular d’Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina; el conseller d’Educació, Josep González Cambray; la responsable de Recerca i Universitats, Gemma Geis; la consellera d’Acció Climàtica , Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; el titular de Salut, Josep Maria Argimon; el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; i la titular de Justícia, Lourdes Ciuró.

En el seu breu discurs, Aragonès ha tingut paraules d’agraïment pels consellers del govern sortint, presents en l’acte. I ha destacat que han estat persones compromeses que han treballat de valent en “una de les circumstàncies més difícils de la història recent del país”.

I també s’ha dirigit al vicepresident i als consellers entrants per demanar-los que treballin “incansablement” per fer possible la “sacsejada que necessita el país” i per la transformació. “Sé que ho fareu i que ho donareu tot per fer-ho possible”, ha afegit Aragonès.

El president de la Generalitat ha remarcat la necessitat d’abordar “sense dilació” la resolució del conflicte polític a través de l’exercici de l’autodeterminació i una llei d’amnistia. I ha tingut un record per als polítics presos i exiliats.

“Tenim predecessors a la presó i a l’exili. Un president, un vicepresident, una presidenta del Parlament i consellers. Represaliats per haver volgut que els catalans decideixin democràticament el futur del país. El nostre compromís amb el Govern i amb el país també ha de ser el compromís per la seva plena llibertat i per la llibertat del conjunt del país”, ha afirmat per després afegir que Catalunya és “una nació i un sol poble” i que, per això, ha de ser el Govern del país sencer.

Aragonès també ha volgut subratllar que el govern té majoria de conselleres i ha assegurat que “no és una qüestió estètica”. En aquest sentit, ha expressat el compromís del seu Govern en “trencar el sostre de vidre”.

L’Himne Nacional de Catalunya a càrrec del Cor jove Nacional de Catalunya ha posat punt i final a l’acte. En acabar, el nou executiu s’ha fet la fotografia oficial a la Plaça Sant Jaume i, seguidament, ha celebrat la primera reunió de treball del Govern.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/