Arxiu

El Teatre de Lloret reprèn l’activitat

El nou cicle s’ha estrenat el 27 de setembre i estarà subjecte a les mesures de prevenció sanitària arran de la pandèmia ocasionada per la Covid-19. La nova temporada inclou tretze espectacles professionals dividits en nou de teatre, dos de música, dos de dansa i tres de familiars, i sis propostes a càrrec del cineclub Adler. Entre les propostes teatrals també hi ha quatre funcions a càrrec de companyies locals com són La Clandestina, l’Aula Municipal de Teatre d’adults, Corset Teatre i Els Joves de la Quarta Finestra.

Escoltar crònica Moisés García:

La programació i el Lloret Espai Off

La temporada a Lloret s’ha obert el diumenge 27 de setembre amb dansa. Amb l’espectacle reprogramat Molar de Quim Bigas. L’espectacle s’ha programat dins del programa que s’organitza conjuntament amb Lloret Turisme i que porta per nom Lloret Outdoor Summer Festival. La temporada professional també es tanca amb un espectacle de dansa. Serà el dia 11 de desembre amb Juana de Chevi Muraday amb Aitana Sánchez-Gijón. Un viatge no cronològic on Sánchez Gijón adopta al paper de la Papessa Juana, Joana d’Arc, Juana la Loca, Sor Juana Inés de la Cruz i Juana Doña on el seu marit es afusellat mentre pronuncia les seves últimes paraules d’amor.

Es tracta de l’última creació de Losdedae, que explora els cicles del món, la natura salvatge i profunda de la dona. Pel dia 11 d’octubre s’ha programat Ocaña. Reina de las Ramblas. De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez (el premiat protagonista de Paquito forever) i de la guitarra del director musical Marc Sambola, es fa un homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat a ritme de cobles amb arranjaments especialment compostos per a l’ocasió. Ocaña, reina de las Ramblas és un obra amb dramatúrgia de Marc Rosich. L’espectacle comptarà amb un debat postfunció a càrrec del grup lloretenc Les Influencers.

Ocaña obre un nou cicle de Lloret espai Off, que aquesta temporada porta per títol Diferència? Llibertat!, en una clara aposta ─en paraules de la directora del teatre de Lloret, Amaranta Gibert─ a posar en valor la diferència i defensar-la. D’aquest cicle també es podrà veure Infanticida (7 de novembre) de Víctor Català, interpretat per Neus Pàmies, amb composició musical i interpretació de Clara Peya. Infanticida parla d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. El monòleg dona veu a una dona, Caterina Albert, l’autora, la qual va haver de silenciar la seva pròpia veu per poder ser lliure com a artista. El cicle es tancarà el divendres 4 de desembre amb l’espectacle Com menja un caníbal, a càrrec de la companyia La Virgueria. En el seu desè aniversari, la companyia La Virgueria presenta una de les seves peces més ambicioses. Escrita i dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, compta amb un equip de més de 25 persones i 10 actors a escena que representen més de 20 personatges. Un espectacle de caire oniricopoètic que hibrida el llenguatge teatral i el llenguatge del circ. La programació teatral lloretenca d’aquesta tardor inclou tres comèdies: Lo Nuestro (18 d’octubre), una producció de la sala Flyhard. Una òpera prima fresca, honesta i divertida de la dramaturga Eu Manzanares. Posteriorment es podrà veure Els ocells de La Calòrica (24 d’octubre). Després de l’èxit de Fairfly, La Calòrica torna amb un cabaret polític en clau d’humor per on desfilen temes com la corrupció o els mecanismes de manipulació de masses. Finalment per la Festa Major de Sant Romà s’ha programat Alguns neixen estrellats (dimarts 17 de novembre). Un espectacle que reflecteix la vida d’un personatge ingenu, simpàtic, entranyable que lluita per situar-se a la vida però, malauradament, és desgraciadet… Una comèdia protagonitzada per Joan Pera i David Olivares que ens ofereix un espectacle absolutament hilarant que ens evoca alguns dels personatges més universals de la comèdia: Charlot, Mister Bean, Woody Allen, Frank Spencer, Inspector Closseau… Per acabar, els dies 7 i 8 de desembre s’ha reprogramat l’obra Cinco horas con Mario amb Lola Herrera, que s’ha hagut de suspendre en dues ocasions: la primera per indisposició de l’actriu i la segona vegada per la pandèmia.

La programació familiar inclou una estrena

La programació familiar començarà el dilluns 12 d’octubre (17 h) amb la versió que ha fet la companyia basca Irú Teatro Negro del clàssic Alicia en el país de las maravillas. El diumenge 8 de novembre s’estrenarà a Lloret l’espectacle familiar El meravellós viatge de la Lea de la companyia amb seu a Sant Martí Vell (Girona) La Banda. L’espectacle relata un viatge de la Lea i les seves mares durant deu dies pel nord de Catalunya i el sud de França. Un viatge ple d’aventures, anècdotes, històries, somnis i joguines que ens mostrarà l’univers de la Lea, el mateix món interior d’idees, inquietuds i pensaments que té qualsevol nen o nena. Un espectacle acompanyat d’humor i música per fer volar la imaginació. Una setmana més tard l’espectacle està programat a Temporada Alta. La programació familiar es tancarà el diumenge 6 de desembre amb el multipremiat espectacle Laika de la companyia Xirriquiteula Teatre. La Laika és la gosseta que els soviètics van enviar a l’espai el 1957 i que ha passat a la història per ser el primer ésser viu a orbitar la Terra. Xirriquiteula Teatre ens ho explica a través dels titelles, el gest, el clown i les projeccions. L’espectacle ha rebut el Premi Drac d’Or del Jurat Infantil, Fira Titelles de Lleida 2018, el Premi Millor direcció a FETEN 2019 i el Premi BBVA de Teatre 2019.

Pel regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, “aquesta és una temporada diferent i que ens fa especialment il·lusió ja que es fa evident la necessitat que els amants de les arts escèniques en general tenim de consumir teatre i música”. El regidor també ha posat en relleu que s’han reprogramat set dels nou espectacles ajornats la primavera passada per la pandèmia i ha destacat l’aposta clara de l’Ajuntament de Lloret per la cultura.

Les companyies lloretenques també tenen cabuda en la programació de tardor del Teatre de Lloret

El teatre lloretenc també ha programat quatre espectacles de companyies locals per aquesta tardor. El primer espectacle és Universos paral·lels (16 d’octubre) de l’Aula Municipal de Teatre d’adults. Aquest espectacle s’havia d’estrenar a finals de maig i s’ha posposat fins ara a causa de la pandèmia. Durant l’estiu s’ha pogut veure a Girona ja que va estar seleccionat en el marc del FITAG, el Festival de Teatre Amateur de Girona. El 25 d’octubre s’estrena una nova companyia amb seu a Lloret, els Joves de la Quarta Finestra, que presenten l’espectacle La gran nit de Lourdes G. El tercer espectacle en clau lloretenca és una obra que inclou tres espectacles de microteatre i un petit concert. Escrit per la lloretenca Ana Peña i sota la direcció de Joan Romà Ortiz, CEL 4.0 (27 de novembre) està protagonitzat per actrius i actors de Lloret provinents de diferents companyies locals. Finalment, el 12 de desembre, la prolífica companyia local Corset Teatre estrenarà la comèdia Bajo Terapia. Segons explica Albert Robert, “incloure el nostre talent local i del territori ens és indispensable a l’hora de preveure una programació i d’aquí que l’hem volgut comptar amb espectacles com els que ens oferirà Corset Teatre o l’esperat CEL 4.0 de la companyia La Clandestina, que vam haver d’anul·lar el mes de març passat a causa de la pandèmia”.

Nova programació del cineclub Adler

Aquesta tardor també presenta nova programació l’entitat lloretenca cineclub Adler. L’entitat ha explicat que recupera, a través de la FilmoXarxa, dos clàssics del cinema català: Los Tarantos de Rovira Veleta i Ocaña, retrat intermitent de Ventura Pons, dos títols de la col·lecció “bàsics del cinema català” de la Filmoteca de Catalunya. Los Tarantos comptarà amb la presència d’Anna Fors, cap de documentació de la Filmoteca de Catalunya. Per la Festa Major de Sant Romà també projectaran el film infantil Jacob, Mimi i els gossos del barri, film de Letònia de l’any 2019 recomanat per a infants a partir de 5 anys.

Aforaments i mesures de seguretat

L’aforament de la temporada de teatre en principi serà del 50% depenent sempre del que puguin anar indicant les autoritats sanitàries durant la tardor. Albert Robert ha dit que “a l’espera de com evolucioni la pandèmia, intentarem anar adaptant els aforaments amb l’objectiu de garantir sempre la seguretat del públic, les companyies i els treballadors del Teatre”.

També s’han confeccionat recorreguts d’entrada i sortida segurs i es demana al públic que, per tal d’evitar aglomeracions, que es respecti en tot moment la distància de seguretat, s’avanci l’arribada al teatre el màxim possible. Per poder entrar al teatre serà obligatori l’ús de la mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada. Les entrades ja es podran comprar a partir de divendres en línia i a partir de dissabte als punts de venda habituals: Museu del Mar, El Puntet i Centre Cívic del Rieral. Tota la informació de la nova programació es pot consultar al web www.teatredelloret.cat on també es poden comprar les entrades.

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/