Arxiu

El Síndic posa l’ull en els HUTS, els patinets i el sociosanitari

Es mostra crític amb la prova pilot de posar taules i cadires a la Riera

 

Joaquim Teixidor, síndic del ciutadà de Lloret de Mar, ha presentat al plenari el balanç d’actuació del 2017, any en què va fer 171 actuacions entre consultes i queixes.

Hi hagut 52 consultes, 112 queixes, una actuació d’ofici i 6 temes, han estat derivats. De 112 queixes, 64 s’han resol amb mediació, és a dir, amb una solució amistosa.

La majoria de casos s’han presentat via presencial (99), per telèfon (31), e-mail (38), d’ofici (1) i d’altres mitjans (2).

Teixidor ha destacat la bona predisposició dels polítics i treballadors municipals per intentar resoldre el més aviat possible les seves consultes.

 

Tot i que no formen part de la memòria, per aquest 2018,el síndic, reclama una ordenança específica per evitar problemes amb els patinets i ginys elèctrics, “cal una ordenança específica i restrictiva. S’ha de ser valent per evitar més problemes”.

 

Teixidor creu que cal un nou hospital sociosanitari, tal i com proposaven tots els partits en el seu programa electoral, “un any més s’han repetit les queixes sobre la gestió de l’actual centre. Bàsicament pel temps que van trigar a arreglar l’ascensor i pel menjar”.

El síndic destaca les nombroses reunions fetes amb el Consorci de Salut del Maresme i la Selva per part del govern municipal i ell mateix, “s’han esmerçat molts esforços però no han estat suficients. Ara hi ha una nova direcció, esperem que resolguin una problemàtica que ve de lluny”.

Els HUTS, també han estat motiu de comentari. Si bé aporten ingressos a l’ajuntament, encara que sigui una única vegada, i més visitants, la llista de problemes és molt més llarga, segons Teixidor:

-Problemes veïnals entre turistes i residents en compartir espais comuns i horaris diferents.

– Augment de soroll i transformació d’alguns barris de la ciutat.

– Pèrdua de seguretat: als edificis es comparteixen claus d’entrada, aparcament…

– Més desgast de zones comunes i pèrdua de familiaritat.

– Més brutícia i despoblació d’alguns barris.

– Increment del trànsit en períodes vacacionals.

– Menor oferta de treball davant l’oferta d’establiments reglats.

– Disminució de l’oferta d’habitatge de lloguer de llarga estada i increment de preus.

Per tant, menys possibilitat d’accés a l’habitatge.

– Modificació i desequilibri del mercat immobiliari: habitatges amb permís d’HUT, més cars; els dels veïns, més barats.

Teixidor ha reclamat més recursos per “inspeccionar i tramitar” i ha recordat que hi ha molts habitatges turístics no regulats, “que fan competència deslleial”.

 

Joaquim Teixidor també ha mostrat la seva preocupació per la instal·lació de taules i cadires a l’avinguda Just Marlès, la Riera, aquest estiu, “és una mesura agosarada i polèmica. Hi haurà 750 m2 ocupats, el que suposarà un canvi radical”.

El govern li ha recordat que és una prova pilot i que no es pot criticar abans de posar-se en marxa, “apunta a un problema que encara no ha passat. Crec que s’ha extralimitat una mica. Fem una prova pilot i després de l’estiu decidirem”, assegura l’alcalde Jaume Dulsat.

 

Tot i algunes diferències, tots els grups han felicitat, un any més, la feina feta per Teixidor com a síndic del ciutadà.

Publicitat

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/