Arxiu

El sector turístic pendent de l’Eurocopa i el Breixit

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona informa que l’ocupació a la demarcació pot arribar a la xifra del 80% durant el mes de juliol, una dada similar a l’any passat. Les reserves es concentren, sobretot, a la segona quinzena.

Les zones amb una ocupació més alta són les del litoral gironí –Alt Empordà, Costa Brava Centre i Costa Brava Sud-, mentre que a les zones d’interior com la Selva Interior i la Garrotxa, les reserves ronden el 60%. A la ciutat de Girona i a les seves rodalies es preveu una ocupació del 59% durant la segona quinzena de juliol, i a les zones de muntanya del 44% a la Cerdanya i del 50% al Ripollès.

A nivell nacional, el perfil de turista més destacat durant el juliol seran parelles de mitjana edat i famílies catalanes provinents de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Respecte al turista estranger hi haurà presència de parelles d’edat adulta i famílies franceses, seguit d’alemanyes, angleses i russes.

En relació als càmpings gironins, destaquen que la temporada 2015 va significar un canvi de tendència en el sector després de set anys de pèrdua de clients. Segons informen, l’any passat l’ocupació va pujar un 3%, una xifra que el sector espera que sigui encara més alta aquest estiu. “Els indicadors ens marquen que serà una bona temporada”, ha manifestat el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. Pel que fa al turisme rural, a hores d’ara ja estan reservades entre el 70% i el 80% de les places situades a les comarques costaneres, especialment a l’Alt i el Baix Empordà. Segons Turisme Rural de Girona, a les comarques d’interior i de muntanya els percentatges de reserva per a juliol i agost es mouen entre 60% i 80%.

Els càmpings de la costa de Barcelona preveuen superar el 90% d’ocupació entre els mesos de juliol i agost. Els càmpings d’interior se situaran entre el 80% i el 85% d’ocupació. El sector considera que són previsions “bones” i avisa que la major afluència de turisme centre-europeu es produirà a partir del 10 i 11 de juliol, un cop acabi l’Eurocopa de futbol. “Molts turistes prefereixen veure els partits des de casa seva i retardar les vacances; ens hi trobem sempre que hi ha un esdeveniment esportiu”, ha explicat el president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Francesc José Caballé. La demarcació compta amb una cinquantena de càmpings, una quarantena dels quals estan situats a la costa.

Els càmpings de costa estaran ocupats majoritàriament per turistes francesos, alemanys, holandesos, belgues o italians. Els clients dels càmpings interiors són més aviat catalans. “És gent que puja de Barcelona o que baixa de Girona”, explica Caballé. Més d’un 50% del turista estranger és d’origen francès, que s’allotja tant a la costa com a la muntanya. “Són molt aficionats al càmping”, detalla el president.

I els catalans on passaran les seves vacances?

 

París, Londres, Roma, les Balears i les Canàriesw, destins preferits pels catalans aquest estiu.

També destaca Rússia com un dels països escollits per passar-hi les vacances, segons manifestat el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), Martí Sarrate.

Les reserves de viatges dels catalans s’han incrementat un 10% en relació al 2015, “un signe positiu i una mostra de recuperació del sector”, segons el president de l’ACAVe.

La revifada després d’anys de crisi també es reflecteix en un increment de la mitjana de la durada dels viatges, que ara se situa entre els 8 i els 15 dies, un 5% més que l’any passat, amb una mitjana de despesa d’entre 1.500 i 2.500 euros.

 

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Creu Blava

C/. Joan Maragall, 4

08380 – Malgrat de Mar

T. 937654647

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/