Arxiu

El sector turístic de Lloret de Mar avança cap a la transformació digital

El Teatre de Lloret ha acollit la presentació de projectes i el lliurament de diplomes del Pla de transformació digital de Lloret de Mar en un acte que ha comptat amb la participació d’una seixantena d’assistents.

El Pla de transformació digital de Lloret de Mar, liderat per Lloret Turisme, el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i l’empresa d’innovació tecnològica Growtur, juntament amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, tenia per objectiu consolidar el procés de digitalització de la destinació mitjançant un treball conjunt público-privat. En aquest pla, que ha tingut una durada de sis mesos, d’octubre a març, hi han participat 67 professionals de 52 allotjaments (que representen la gestió del 62% de les places hoteleres del municipi, el 30% dels apartaments i el 50% de les places de càmpings) i 4 agències de viatges. En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme“la implicació del sector privat ha estat molt alta, quelcom primordial per poder avançar en aquest procés de transformació digital de la destinació” i ha afegit “en un any que ha estat molt complicat per al nostre sector han demostrat que no es queden de braços plegats i hem pogut aprofitar aquests mesos d’hivern per treballar l’estratègia d’aquest 2021 on sabíem que la promoció i comercialització digital serien molt rellevants”.

En total 14 participants del Pla de transformació digital de Lloret de Mar han compartit amb els assistents a l’acte el projecte de digitalització que estan implementant a les seves empreses. Rafael de Jorge, fundador de Growtur, explica que Lloret de Mar s’ha convertit en “bressol de la innovació” i ha remarcat que “aquest pla ha anat molt més enllà de l’àmbit purament formatiu, ha estat un pla de treball que les empreses participants ja han incorporat en el seu dia a dia i que els ha permès un canvi de mentalitat dels seus equips, mecanitzant certs procediments i afavorint així que el personal pugui dedicar més temps a aportar valor afegit al visitant, oferint un tracte personalitzat i més humà”.

Les empreses que han presentat el seu projecte de digitalització han estat els allotjaments Samba Hotels, EHO Group, Marsol Hotels, Evenia Hotels, hotel Xaine Park, hotel Julimar, hotel Alba Seleqtta, hotel Acapulco, hotel Bella Dolores, hotel Cleopatra, apartaments Golf Lloret, El Trull Side i les agències de viatges Radial Tours i Traveltec. Tots els projectes han incorporat diferents eines digitals com poden ser el chatbot i el whatsapp business i estratègies digitals com són l’optimització de les xarxes socials, la incorporació de noves tendències de turístiques com són el storytelling o l’ús del big data per a la ultrasegmentació de campanyes.

En un context encara fortament marcat per la pandèmia de la COVID-19, i on la seguretat és una de les principals preocupacions dels visitants, aquests projectes de digitalització també han servit per incorporar eines que permeten el check-in online o la gestió de cues a les hores dels àpats i, per tant, minimitzar l’aglomeració de persones i contribuir així a la distància social. Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria destaca explicat que “volíem un projecte que anés més enllà de les empreses i es convertís en un objectiu de destinació i ho hem aconseguit, el pla de transformació digital ja és una referència a Espanya en aquest àmbit. Destinacions com Lanzarote o l’Institut Técnico Hotelero (ITH) ja l’han estat duent a terme”.

A banda del Pla de transformació digital inicial, aquest mes d’abril Lloret Turisme també ha organitzat una sèrie de tallers sobre fotografia i vídeo mòbil adreçats al sector turístic de Lloret de Mar. El curs, que és gratuït, va començar amb dues  sessions teòriques virtuals i setmanalment s’estan duent a terme els tallers pràctics presencials segons quatre grups temàtics: activitats i oci, comerç, restauració i allotjament, amb un total de noranta inscrits.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha volgut agrair la implicació dels organitzadors i participants i ha destacat que ha estat un projecte que “ha cohesionat i enfortit la nostra destinació a tots nivells, a nivell tecnològic i digital i com a destinació que es promociona conjuntament en la mateixa línia”.

Publicitat

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/