Arxiu

El sector de la flor afronta amb esperança el desconfinament

El sector de la flor i la planta veu amb bons ulls els plans de desconfinament del govern espanyol, que preveu l’obertura presencial de floristeries en les pròximes setmanes. Després d’una primera arrencada puntual amb el Sant Jordi en confinament, el sector ha reprès l’activitat amb la reobertura del Mercat de Flor i Planta Ornamental, on productors i floristes han treballat a contrarellotge per preparar les comandes online que les famílieshan fet aquests dies per celebrar el Dia de la Mare. “Venim d’un gran desastre empresarial i econòmic i les perspectives no són bones, però esperem que la gent ens doni un cop de mà i posi flors i plantes a la seva vida”, explica Mercè Martínez, una de les productores més importants del Mercat.
Tret de l’obligatorietat de les proteccions que requereix l’estat d’alarma, dins el Mercat l’activitat és bastant semblant a la de qualsevol altre dia d’abans de la crisi, amb la diferència que no tots els productors ni totes les empreses de complements estan obertes en aquest moment.

“Estem encantats de reprendre l’activitat comercial i fer-ho amb una diada tant significativa per al sector com és el Dia de la Mare”, explica Mercè Martínez, de Florinova. Aquesta productora de Vilassar de Mar assegura que el sector afronta amb entusiasme aquesta nova etapa perquè ve de “llençar molta planta” en les últimes setmanes.

Des del 13 de març, darrer dia de Mercat, i fins pocs dies abans de Sant Jordi, la facturació de molts productors i floristes va ser nul·la. Aquella primera diada va servir perquè alguns reprenguessin la feina i el resultat va ser millor del previst: “No ens ho esperàvem i Sant Jordi va funcionar”, explica Eulàlia Parera, propietària d’una floristeria d’Hostalric.

Uns i altres esperen que el Dia de la Mare hagi suposat una nova embranzida que es pugui culminar amb l’obertura física de les floristeries en les pròximes setmanes. Mentre això no passi, les flors continuaran arribant a les llars a domicili i, en la majoria de casos, les comandes es faran per internet.

“La floristeria tota la vida ha fet sempre servei a domicili, però aquesta crisi serà un abans i un després. Ens estem acostumant a comprar per internet”, opina Mercè Martínez de Florinova. Tot i que el desig del sector és que les floristeries “es tornin a omplir de gent”, la transició cap als canals de venda online és un pas que preveuen inevitable.

Però o tothom està adaptat a les noves tecnologies. És el cas d’Eulàlia Parera: “Vendre amb la porta tancada es un problema i més als pobles petits, on costa més vendre per internet”. Aquesta florista d’Hostalric de moment només fa venda a domicili als seus clients habituals i espera poder aixecar la persiana aviat.

Publicitat

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

ENA ARQUITECTURA SALUDABLE

08490 – Tordera

T. 620 100 164

 

INS BISBE SIVILLA

C/. Valledebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/