Arxiu

El PSC de Blanes preveu governar el que queda de mandat en minoria

El batlle, Mario Ros, fa un balanç positiu dels més de 100 dies a l’alcaldia i demana a l’oposició que doni suport als nous pressupostos. El PSC té 4 dels 21 regidors del plenari i, ara per ara, l’únic suport que té, és el del regidor del PP, Salvador Tordera, que porta una ponència tècnica des de fora del govern.

L’alcalde no veu cap indici de què algun dels grups de l’oposició -7- vulgui entrar a formar govern.

Tot i aquesta clara minoria, el PSC no té por i està segur que el poble seguirà funcionant.

El PSC va començar governant amb CiU. Posteriorment el PP va assumir una ponència tècnica i ERC també va entrar a governar. El procés, però, va trencar el govern i l’alcalde Miquel Lupiáñez va renunciar al càrrec en desacord amb el suport dels socialistes al 155.

Aquesta setmana, el regidor d’hisenda Nicolàs Laguna, un cop tancats els números del 2017, començarà a negociar una proposta de pressupost. Laguna recorda que les ordenances fiscal ja estan aprovades des de fa mesos, i que aquesta és la base dels números que presentarà al diferents grups municipals.

L’ampliació dels càmpings i el POUM

L’aprovació del nou POUM és un dels temes prioritaris de mandat. La regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, ha recordat que és un tema de “gran complexitat” perquè haurà d’abordar el tema de les ampliacions dels càmpings que es van fer ara fa 25 anys i que actualment són il·legals. En aquests moments estan recollint tots els informes i estan a l’espera de rebre el de l’ACA per saber si dona el vistiplau a incorporar o no aquestes ampliacions al nou planejament. La previsió és que puguin tenir tota la documentació la tardor vinent per poder-ho aprovar provisionalment per ple. En aquell moment es veurà com queda resolt. La regidora també ha recordat que qui ho aprovarà definitivament serà la Generalitat, a través d’Urbanisme, i que la voluntat de l’equip de govern és cenyir-se a la legalitat i pensar en el bé del poble.

Pel que fa a les multes i a l’ordre de tancament de les ampliacions dels càmpings (l’alcalde ja va firmar el decret i va donat dos mesos a les empreses per desmuntar i restituir els espais), des del consistori han explicat que estan pendents del que decideixi la justícia ja que les empreses ho han portat als tribunals. Segons Celaya, “el tancament s’executarà en el moment que pertoqui”.

Pla de Barris i nou model de recollida de residus

Cadascun dels regidors ha donat compte de les principals actuacions que s’han fet aquests mesos i les que venen properament. En l’àmbit social, s’ha destacat per exemple el desallotjament dels pisos dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust que estaven ocupats. El desallotjament es va fer aquest mes i el següent pas serà rehabilitar aquests blocs per poder-los destinar a casos d’emergència habitacional.

Pel que fa a Urbanisme, destaquen les actuacions previstes al Pla de Barris a Sa Massaneda i S’Auguer, on s’inclou la rehabilitació de façanes amb un cost de 2,4 milions d’euros, la meitat dels quals s’assumeixen des del consistori. Un altre tema important per la ciutat serà la posada en marxa del nou model de recollida de residus que entrarà en funcionament a mitjans del mes vinent. Entre altres canvis, comportarà una ampliació del porta a porta.

 

Foto ACN

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/