Arxiu

El Procicat aprova el confinament comarcal a partir de divendres davant l’augment de casos

El Procicat ha aprovat tornar al confinament comarcal a partir de divendres, segons ha confirmat el Govern en roda de premsa. La resolució actual, que permet sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d’estar vigent fins divendres a la nit, però el Procicat ha avançat la limitació de la mobilitat en una reunió d’urgència aquest dimecres al migdia. El confinament comarcal entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres i durarà d’entrada fins el dilluns 19 d’abril. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la resposta és “obligada” davant l’augment de casos i que les mesures són les més “acurades, justes i imprescindibles” possibles.
El nombre d’ingressats als hospitals i a les UCI per covid-19 ha augmentat en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, entre els efectes que pugui tenir la Setmana Santa i l’infradiagnòstic d’aquests dies festius.
DISTÀNCIA, MANS, MASCARETA,VENTILACIÓ
Aquestes són les quatre accions que s’han de seguir mantenint amb el màxim rigor per evitar més problemes.
Les noves mesures finalitzaran el diumenge 18 d’abril a la mitjanit. El PROCICAT, però, fa un seguiment diari de les xifres i podria modificar les mesures en qualsevol moment.
RESTAURACIÓ
Es manté l’horari amb un 30% de les taules a l’interior, màxim de quatre persones i la separació de 2 metres, que també s’ha d’aplicar a les terrasses. Al fer-se públics els canvis, ja hi ha hagut algunes anul·lacions previstes per aquest cap de setmana.
Es recorda al COMERÇ que s’ha de controlar l’aforament.
A mesura que augmenti la vacunació, els riscos de contagi aniran a menys, però de moment, el nombre de vacunats, és molt limitat.

Tenir entrades culturals o reserves no seran excepció

La normativa del confinament preveu la mobilitat fora de la comarca per activitat considerada essencial, com la la laboral o per anar al metge, així com algunes excepcions concretes. Estan permeses les excursions o colònies amb el grup bombolla i també la mobilitat fora de la comarca per participar en les competicions esportives autoritzades.

En canvi, el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado, ha confirmat durant la roda de premsa que la mobilitat cultural -per exemple, per anar al teatre o a un concert- o la turística no seran excepcions permeses per saltar-se el confinament comarcal. Així, tot i que algú ja disposi d’una entrada o una reserva en un allotjament d’una altra comarca per aquest cap de setmana, per exemple, no es contempla que en pugui gaudir. “No està especificat com a excepció”, ha dit. Ni Salut ni Interior han confirmat cap tipus d’ajuda específica ara per ara per als sectors afectats.

Les mesures estan previstes almenys fins el 19 d’abril i, preguntada sobre Sant Jordi, la consellera ha dit que és millor no avançar esdeveniments, però que espera que el pla, que ha estat treballat amb el sector, es pugui desenvolupar.

Prop de 400 controls policials diaris

El retorn del confinament comarcal comportarà desplegar altre cop controls policials a les principals vies. El comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que es reactivarà un dispositiu d’entre 350 i 400 controls policials diaris en diferents vies de comunicació que uneixen les comarques catalanes, en col·laboració amb les policies locals. D’altra banda, també es reactivarà el dispositiu de control i mobilitat a l’entorn dels diferents parcs naturals. A més, es continuarà treballant sobre possibles festes il·legals o activitats no permeses després que els dies de Setmana Santa s’hagin fet “moltes intervencions” i s’hagin detectat incompliments greus.

Per la seva banda, el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha reconegut el cansament per la fatiga pandèmica però s’ha mostrat optimista de cara el futur i ha demanat “una darrera empatització” per part de la població.

Sàmper també ha recordat que durant el dia de divendres es donarà el cas que encara estarà vigent la norma estatal que limita el màxim de persones que es poden reunir en espais públics oberts a sis persones i en espais tancats a quatre, així com també limita trobades als domicilis als seus convivents. La matinada de divendres a dissabte tornarà a tenir vigència únicament la norma catalana que fixa el màxim de les trobades en sis persones.

Setmana Santa

Les autoritats sanitàries han defensat haver mantingut l’obertura comarcal amb grups bombolla per Setmana Santa, sobretot des d’un punt de vista emocional, tot i que ja feia dies que els contagis anaven creixent a poc a poc. “Les dades ho permetien”, ha recalcat la consellera, que ha afegit que ara “no és qüestió” de jutjar, sinó d'”actuar per veure les mesures més adients”.

“Ningú vol tancar ni prendre mesures restrictives. Si tanquem no passa res [de contagis], però sí que passen molts altres coses en entorns com el social, laboral o emocional. Nosaltres no obrim i tanquem per donar aire per Nadal o per Setmana Santa, sinó que quan hem pogut donar aire, ho hem fet”, ha coincidit Argimon, que ha advertit que la situació a Europa és “molt crítica” i que alguns països porten setmanes amb restriccions.

AstraZeneca

Els responsables de Salut han confirmat que les persones que tenen cita per vacunar-se aquest dijous comptin que es manté ja que de moment no hi ha previst cap canvi respecte a AstraZeneca. Aquestes hores hi ha reunions a diferents nivells després de l’últim informe de l’Agència Europea del Medicament (EMA), que ha conclòs que les trombosis estranyes poden ser “un efecte secundari infreqüent” de la vacuna.

Estratègia britànica de tests

Preguntat per l’estratègia britànica de facilitar tests setmanals, Argimon ha assenyalat que l’estratègia que està dissenyant Catalunya no és “a la britànica” en el sentit de tests d’autodiagnòstic. “Quan tinguem els detalls ho donarem a conèixer”, ha dit.

Publicitat

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/