Arxiu

El primer tram de Passeig Marítim de Malgrat de Mar remodelat s’obre al trànsit

El tram de Passeig Marítim des de la plaça de l’Àncora fins a l’avinguda Països Catalans s’obre al trànsit aquest divendres després de les obres d’urbanització. Aquest primer tram del passeig remodelat es posa en funcionament amb un 80% de les obres enllestides. El 20% restant, que inclou mobiliari urbà, jocs infantils, pas soterrat, xarxa de llum de baixa tensió, contenidors soterrats i arbrat, es començarà a enllestir a partir del 2 de setembre. L’alcalde, Joan Mercader (PSC), i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Jofre Serret (JXC-Malgrat ens Mou) van explicar els detalls de l’obra en una roda de premsa. Van explicar que l’empresa adjudicatària Rogasa Construcciones y Contratas SA ha incomplert el termini d’execució de l’obra i van anunciar que es demanaran responsabilitats.

Joan Mercader i Jofre Serret van detallar l’evolució de l’obra de remodelació del Passeig Marítim des de l’inici el 30 de gener de 2019. L’alcalde va explicar que el 17 de juny, dos dies després de prometre el càrrec, el nou govern ja es va reunir per conèixer de primera mà els detalls de les obres. Des de llavors, s’ha recollit tota la documentació sobre l’estat d’execució de l’obra, les modificacions, els retards i els sobrecostos.

La Junta de Govern Local va aprovar una ampliació del termini d’execució de la 1a fase de les obres de remodelació del Passeig Marítim, que havia estat demanada per l’empresa adjudicatària el 5 de juny, ja que la data d’acabament de l’obra per contracte era la del 20 de juny. L’ampliació aprovada ahir indica que el Passeig Marítim havia d’estar acabat el 10 de juliol, el carrer Balmes el 23 de juny, el carrer Manuel de Falla el 5 de juliol i la tanca protectora paral·lela a la via del tren, el 9 de juliol. L’alcalde va afirmar en la roda de premsa que l’empresa ha incomplert el termini d’execució de les obres, però també va parlar de “mala execució i mala qualitat de l’obra”. Joan Mercader també va assegurar que “la gestió política de l’anterior equip de govern ha estat molt dolenta”.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Jofre Serret, va explicar que algunes de les decisions que prenia l’anterior comitè de govern no eren portades a la pràctica després com és el cas de triar el mobiliari urbà. Mercader i Serret van acusar l’anterior govern de ser el responsable del 20% que falta per enllestir la primera fase. En aquest sentit, es va explicar a la roda de premsa que l’exalcaldessa, Carme Ponsa (JXM), va decidir que algunes actuacions es portarien a terme a partir del setembre com el pas soterrat i els contenidors soterrats, entre altres.

Mercader i Serret també van remarcar que en cap cas s’havia tingut en compte l’opinió de la Policia Local pel què fa a la seguretat del vial. Aquest fet també hauria afectat la finalització de l’obra perquè, per exemple, no s’havien previst pivots o qüestions relacionades amb la senyalització del carril bici o la senyalització vertical, la pintura viària o l’aparcament.

Jofre Serret també va avançar que a partir de setembre el govern municipal es reunirà amb veïns i veïnes, així com amb el teixit comercial, de restauració i hoteler de la zona per informar-los puntualment de l’execució de les obres que encara queden pendents d’aquesta primera fase.

Publicitat

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/