Arxiu

El president de la Generalitat fa el tret de sortida dels actes commemoratius del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president Quim Torra han protagonitzat el llançament honorífic de cinc coets pirotècnics per simbolitzar les cinc dècades que es compleixen al 2020

Àngel Canosa ha donat la benvinguda al president i a tots els assistents, destacant l’orgull que senten tots els blanencs i blanenques de ser coneguts internacionalment pel concurs, considerat el segon millor d’Europa. L’alcalde de Blanes ha convidat tothom a afegir-se a la celebració des dels diferents àmbits de referència, remarcant el punt d’inflexió que significarà aquesta especial edició, una nova oportunitat perquè Blanes consolidi la seva imatge exterior.

Per la seva banda, el president Quim Torra ha agraït la invitació feta pel consistori blanenc per encapçalar un esdeveniment tan especial, expressant el seu convenciment que la celebració del 50è aniversari del concurs servirà per enfortir la vila. El cap de l’executiu català també ha expressat la satisfacció personal que sempre representa per a ell ser a Blanes, la ciutat on va viure els primers anys de la seva vida.

50 anys esclatant al cel nocturn de Blanes

L’acte institucional ha quedat centrat en repassar els 50 anys que complirà al 2020 el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Se n’ha encarregat de fer-ho l’historiador blanenc i tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes, Aitor Roger. El certamen es va posar en marxa a la dècada dels anys 70, i va ser idea del llavors alcalde de Blanes, Domènec Valls, qui va ser batlle del municipi del 1963 al 1973.

L’objectiu, plenament acomplert, era dotar Blanes d’aquella singularitat i atractiu que fes del municipi una vila encara més atractiva, fugint dels típics ingredients que llavors imperaven: sol i platja. Precisament l’acte d’avui ha comptat amb la presència del fill de l’inventor del concurs, Quim Valls, qui ha recordat amb especial estimació la figura de son pare.

Actualment, si bé el concurs no és el més longeu de l’estat espanyol –el de Donostia compleix enguany la 56a edició-, el seu prestigi ha travessat fronteres, i és conegut i apreciat especialment en el món pirotècnic. Al llarg de les prop de 250 nits de focs que hi ha hagut al concurs, han participat empreses d’arreu del planeta, que han coincidit sempre en destacar la idoneïtat de l’escenari des d’on es llencen els artefactes: la platja i la Roca de Sa Palomera.

Entre els assistents a l’acte, s’hi comptaven els membres de la Comissió Tècnica del concurs de focs, així com exalcaldes del municipi, i el pregoner de la Festa Major 2019, Salvador Macip. També ha participat una nodrida representació d’entitats i sectors culturals, socials i econòmics de la vila, així com blanencs i blanenques que no s’han volgut perdre l’ocasió de compartir aquesta cita tan especial.

La visita oficial està previst que continuï al vespre assistint a l’espectacle pirotècnic d’avui. Abans, el president, l’alcalde i el primer tinent d’alcalde aniran a saludar els comandaments de les prop de 200 persones que cada dia s’encarreguen dels diferents aspectes del Pla de Seguretat i Emergència del concurs de foc (policies, sanitaris, protecció civil, bombers, etc), i han vist des de la zona de coordinació d’aquest pla l’espectacle pirotècnic protegits amb el reglamentari casc de seguretat que cal dur en aquest perímetre restringit.

 

Escoltar Aitor Roger i Quim Torra:

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/