Arxiu

El Premi Ciutat de Calella comparteix el dol per les víctimes, i fa un reconeixement a voluntaris i sanitaris

Montserrat Candini: “La COVID-19 no respecta edats, condicions socials, ideologies o color de pell. Ataca a tothom, especialment a les persones més vulnerables, no frivolitzem i lluitem-hi plegats”

El Premi Ciutat de Calella ha tingut aquest any un to diferent i especial. La novena edició del guardó més representatiu de la ciutat ha servit per recordar i homenatjar les persones que han traspassat en aquest moment de pandèmia de la COVID-19, i també a homenatjar a aquells que amb el seu treball han ajudat la població en uns moments especialment delicats: voluntaris i personal de l’àmbit sanitari.

Els tres premis es van entregar dissabte en un acte obert al públic al Passeig de Manuel Puigvert presentat pels actors Juli Fàbregas i Clàudia Benito. Per una vegada, el premi surt de la sala tancada on normalment es fa l’acte per anar a l’espai comú on transcórrer bona part de la vida de les calellenques i calellencs. És un missatge d’apropament, de portar a la gent allò que és seu; de subratllar la força d’una comunitat que han lluitat plegada per superar la crisi sanitària.

L’acte va comptar també amb el parlament de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i les actuacions del saxofonista Jordi Feliu i la ballarina Jana Torres. En el seu discurs, l’alcaldessa va destacar que “Aquesta és i serà una batalla dura: No ens podem permetre el luxe de baixar la guàrdia, i hem de ser prou madurs, per no jugar a ser valents. La COVID-19 no respecta edats, condicions socials, ideologies o color de pell. Ataca a tothom, especialment a les persones més vulnerables, no frivolitzem i lluitem-hi plegats”.

Així, el reconeixement institucional s’ha concretat amb el Premi Ciutat de Calella a la Memòria, en record a totes aquelles persones que han perdut la vida durant la pandèmia de la COVID. Es tracta d’un acte d’estima cap a les famílies i amics d’aquells que ja no hi són; és una manera de dir-los que la comunitat que els aplega, l’entorn on han nascut o viscut els trobarà a faltar. És un dol compartit.

Premi Ciutat de Calella a la Solidaritat. És un reconeixement a tots els voluntaris que amb el seu treball, el seu altruisme i el seu bon esperit han volgut dedicar el seu temps a ajudar als altres, a facilitar la vida d’aquelles persones que més ho han necessitat. En el fons, és un elogi a la condició humana.

Premi Ciutat de Calella a la Vida. Ha estat un clam unànime de la societat calellenca i de tota la societat catalana el reconeixement a les persones que treballen a la sanitat (des dels metges i metgesses, passant per les infermeres i infermers fins al personal de la neteja) com els “àngels blancs” que han salvat vides, arriscant la seva vida. Tots sense excepció han rebut el reconeixement d’una societat que els vols agrair el seu esforç, el seu risc, el seu compromís, la seva professionalitat i la seva generositat en un moment únic que la història recordarà. Per això, el Premi Ciutat de Calella a la Vida està dedicat i personalitzat a ells. No és un reconeixement de l’Ajuntament, ha estat un reconeixement de tota la societat que cada dia, a les 20 h, sortia a aplaudir a les persones dels centres sanitaris per donar-los les gràcies.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Kids And Us

C/. Alfons Castelao, 23

17300 – Blanes

T. 972333983

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/