Arxiu

El Pla de Seguretat i Emergència dels Focs de Blanes mobilitza 250 efectius

Hi ha policies (locals, mossos i guàrdia civil), sanitaris, bombers, brigades municipals…

El cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, recorda que es tracta d’un espectacle de risc.

Enguany, es repetiran les mesures antiterroristes que ja es van aplicar ara fa un any, segons explica David Castro, cap de l’ABP dels Mossos a Blanes.

La Policia Local s’encarrega del control de trànsit amb l’objectiu que la zona centre es converteixi en una illa de vianants i hi hagi vials per a casos d’emergència, segons explica Joan Garcia, cap de la Policia local.

Escoltar Pouy, Castro i García:

La Policia recomana arribar al poble amb temps i aparcar a certa distància del centre.

El Concurs de focs començarà aquest dissabte.

Mesures de mobilitat i restriccions de trànsit coordinades per Policia Local

Perquè totes aquestes mesures siguin efectives, cal tenir les principals vies d’entrada i sortida de la població expedites, sense embussos circulatoris que dificultarien l’accés dels vehicles d’emergència en cas que fos necessària la seva intervenció. La Policia Local de Blanes s’encarrega d’implementar diverses mesures de trànsit coincidint tant amb la Festa Major com amb el seu esdeveniment central, el Concurs de Focs d’Artifici.

El dispositiu compta diàriament amb un important contingent d’agents, per aplicar les mesures des les 7 de la tarda fins les 12 de la mitjanit, aproximadament. Es pot avançar o retardar en funció de la densitat de trànsit que hi hagi, o bé si s’ha previst algun esdeveniment que així  ho requereixi, com per exemple un correfoc, una cercavila, etc. El tancament i obertura de la circulació es fa a través de cercles concèntrics amb destacaments de la Policia Local situats en diversos punts.

Noves mesures implementades en matèria de lluita antiterrorista

El pla de seguretat és un document viu, que s’adapta en funció dels canvis que poden haver-hi, per complir normatives supra-municipals inherents a espectacles d’aquestes característiques. En aquest sentit, des del 2016 ja es van haver d’incorporar actuacions més exhaustives a càrrec de diverses branques operatives dels Mossos d’Esquadra, comptant a Blanes amb el suport de la Policia Local i les Brigades Municipals per implementar-les.

S’hi inclouen mesures del Pla Operatiu Específic (POE) dels Mossos d’Esquadra en aplicació del nivell 4 d’Alerta Terrorista que hi ha actualment a Catalunya, sobre el màxim de 5 que preveuen els nivells d’alerta antiterrorista. El POE afecta tots els esdeveniments d’alta participació com és el cas del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes.

Les mesures incorporades tenen a veure sobretot amb la circulació de vehicles i camions, i reforçar la seguretat policial especialment al voltant de la zona de llançament dels artificis pirotècnics. Són els mateixos dispositius que els darrers anys es posen en marxa en grans ciutats, així com en poblacions on s’organitzen actes de diferent caire que mobilitzen un gran nombre d’espectadors.

Es tradueix principalment en un augment dels controls d’accés, així com un major nombre d’unitats de policia realitzant el servei amb arma llarga. També s’instal·len barreres d’accés en diversos punts, alguns de manera fixe i d’altres movent-se en funció de les hores, i es reforcen les brigades mòbils. Del què es tracta és d’augmentar la seguretat.

Crida a utilitzar itineraris alternatius

Cada any Policia Local i Protecció Civil de Blanes fan una crida a la ciutadania perquè utilitzin itineraris alternatius d’arribada als domicilis particulars, ja que coneixen abastament les mesures circulatòries que s’implementen. Quan es tracta dels conductors d’altres poblacions que venen per veure els focs, se’ls recomana que arribin amb prou temps a Blanes i no esperin a darrera hora per no trobar-se amb retencions.

Un cop finalitzen els espectacles pirotècnics –quan falten pocs minuts perquè siguin les 11 de la nit- també s’aconsella que no es faci una sortida de cop i que esperin un temps prudencial per facilitar que el flux de vehicles per marxar de Blanes sigui esglaonat i no hi hagi aglomeracions. Enguany el concurs de focs d’artifici es farà del 21 al 26 de juliol, per tant els dies que s’espera que registrin una major afluència seran el dissabte 21 i el diumenge 22.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/