Arxiu

El Parlament rebutja aturar la prolongació de la C-32 a Lloret

El Parlament ha rebutjat aturar la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret “en un context d’emergència climàtica”. Els comuns i la CUP s’han quedat sols demanant que s’aturi aquesta infraestructura mentre que la resta de grups parlamentaris hi han votat en contra. Es tracta d’un punt d’una moció presentada pels comuns sobre emergència climàtica que s’ha rebutjat coincidit amb l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’aturar el perllongament de l’autopista del Maresme. La cambra catalana sí que ha aprovat altres punts del text entre els quals insta l’executiu català a preparar la II Cimera Catalana del Canvi Climàtic i fer “les accions necessàries” davant el govern espanyol per acordar un pla de tancament de les centrals nuclears el 2027.

La C-32 demana abandonar el projecte

El portaveu de la plataforma aturem la C-32, Joan Mora, reclama al Govern que desisteixi d’una vegada per totes del perllongament d’aquesta autopista entre Blanes i Lloret després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi ordenat aturar el nou tram. En roda de premsa des del Parlament, Mora ha recordat que és la segona vegada que els tribunals decideixen aturar el projecte. El portaveu de la plataforma ha denunciat la “doble moral” del Govern ja que, segons ha dit, per una banda aprova lleis com la del canvi climàtic i, per altra banda, impulsa projectes tant “nocius” com aquest. Així mateix, ha assenyalat que darrere el projecte del Govern hi ha “molts interessos” i ho ha relacionat amb el conveni amb Abertis per gestionar els peatges de l’autopista del Maresme.

Recurs del Govern

La Generalitat recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’aturar les obres de perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret. Així ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet: “Respondrem perquè creiem que el projecte sí inclou tot el que necessitem justificar en la legislació climàtica i ambiental”. Calvet ha afirmat que es tracta d’una obra “important” que donarà servei als veïns de Blanes i Lloret però també a tots aquells que s’hi desplacin cap a aquestes dues localitats. A més, ha apuntat que serà utilitzada per “transport públic i vehicles eficients”. “Com a infraestructura ens fa falta”, ha sentenciat.

Manifest institucional a Blanes

L’Ajuntament de Blanes fa una Declaració Institucional contra les obres de prolongació de la C-32.

L’alcalde, Àngel Canosa i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, han fet pública la declaració, que demana a la Generalitat una rectificació que comporti la suspensió definitiva. L’acte ha comptat amb l’assistència de membres de la Plataforma ‘Aturem la C-32’ i regidors del govern local.

 

Manifest favorable

 

Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, Foeg, Fòrum Carlemany i Pimec Girona, integrades al Grup Impuls per Girona (GIG), davant l’aturada de les obres prèvies dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, demanen al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que respongui als requeriments sobre l’Estudi Informatiu i d’Impacte Ambiental del perllongament de la C-32 i presenti un recurs per clarificar els aspectes objecte de controvèrsia que permeti continuar la construcció d’aquest projecte vital per a la competitivitat de les comarques gironines.

 

Publicitat

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/