Arxiu

El nou Temps de Flors: 90 muntatges, 83 espais exteriors i perímetre al Barri Vell amb aforament màxim a 10.000 persones

Després que l’any passat l’esclat de la pandèmia el confinament obliguessin a suspendre la mostra floral, Girona recupera el Temps de Flors. Això sí, aquesta 65a edició –com tot allò que es fa- se celebrarà adaptada a les restriccions per la covid-19.

Aquestes darreres setmanes, l’Ajuntament ja n’havia donat a conèixer alguns detalls. Entre aquests, les dates (del 8 al 16 de maig), que serà exclusivament a l’aire lliure i que, per primer cop, s’estendrà a nou barris de la ciutat. Ara, l’alcaldessa i la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, els han acabat de concretar. “Proposem itineraris a l’aire lliure per la ciutat, que ressegueixen els llocs emblemàtics del Barri Vell, places i jardins dels diferents barris i també zones verdes i periurbanes”, ha concretat Plana. En concret, aquest primer Temps de Flors. A Cel Obert tindrà 90 muntatges –la meitat que en edicions prepandèmia- repartits en 83 espais. Entre els que s’hi afegeixen, per exemple, hi ha la Devesa, part de l’anella verda i la muntanya de la O.

Amb l’objectiu d’esponjar el recorregut i evitar aglomeracions, el consistori proposa quatre itineraris diferents. Els plànols, això sí, aquesta vegada no s’editaran; sinó que tot el material informatiu serà digital, i caldrà descarregar-se’l al mòbil.

“Dinamització econòmica”

L’alcaldessa de Girona ha volgut destacar el treball que s’ha fet des de l’Associació Amics de les Flors per tirar endavant aquesta 65a edició. “S’ha treballat molt durant els darrers mesos; i això, enmig de la incertesa”, ha dit Madrenas, en referència al risc que la pandèmia obligués a suspendre, de nou, l’exposició floral.

L’alcaldessa ha admès que aquesta edició serà “diferent”, però no per això menys atractiva. “Hi haurà muntatges espectaculars”, ha subratllat Madrenas. A més, també ha volgut posar de relleu que, apart de ser una mostra cultural “de primer ordre”, Temps de Flors també és “una eina important de dinamització econòmica”.

“Potser no serà tan visitada com altres anys, però si no hi torna a haver canvis amb el confinament, som optimistes”, ha dit Madrenas, en referència al fet que el Procicat ja permet la mobilitat arreu de Catalunya des d’aquest dilluns mateix. L’alcaldessa també ha subratllat que celebrar el Temps de Flors permetrà “reconfortar” la ciutadania i tenir “esperança”. I ha dit que, de cara a properes edicions, caldrà estudiar si aquest nou format es manté o no

Per últim, ha volgut tenir un record per al poeta i activista cultural Josep Tarrés, un dels impulsors de la mostra, que va morir ara fa pocs dies. “Forçosament, aquesta edició ha de ser un homenatge cap a ell, perquè ha estat una figura clau i imprescindible en tota la història del Temps de Flors”, ha conclòs Marta Madrenas.

En paral·lel a la mostra floral, l’Ajuntament també ha organitzat altres activitats. Es manté el festival ‘Girona, A Capella’, la jornada de portes obertes als museus de la ciutat (el dissabte 15 de maig) i el concurs d’aparadors (que arriba a la dissetena edició).

Publicitat

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

LA MASIA TORDERA

C/ Girona, 32-34

08490 – Tordera

T. 937643366

 

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/