Arxiu

El malgratenc Vicens Tomàs guanya el premi Montserrat Roig de comunicació social

L’Ajuntament de Barcelona atorga el premi en comunicació social del 2019 al documental ‘Gavina. Fent volar els infants del Raval i del món’. Aquest documental ha estat coproduït pel malgratenc Vicens Tomàs.

En total es van presentar 97 candidatures: 70 en la categoria de periodisme social, 15 en la de comunicació social i 12 en la d’investigació periodística. Aquestes distincions estan dotades amb 8.000 euros cadascuna. També es guardona amb una menció com a premi especial del jurat, sense dotació econòmica. L’ acte d’entrega de premis es va haver d’ajornar a causa de la Covid, però finalment s’ha celebrat en format telemàtic.

A l’edició d’enguany s’ha triplicat la dotació econòmica dels reconeixements a la investigació periodística per tal d’ampliar el nombre de projectes a desenvolupar durant els propers mesos. A més, el jurat atorga el premi especial a tots els col·lectius que han treballat en l’atenció a les persones per raó de la Covid-19, en especial als periodistes.

 

 

Els Premis Montserrat Roig 2019 han estat els següents:

  • Premi al periodisme social pel treball ‘Solos y Migrados’ publicat per la Revista 5W, de Marta Arias, Anna Surinyach, Agus Morales, José Colón, Àngel García i Paula Ericsson. El jurat destaca especialment la qualitat i sobrietat periodística del reportatge, per enfocar el tema aportant una narrativa diferent a l’habitual i la professionalitat a l’hora d’elaborar el contingut periodístic. Igualment, destaca la qualitat de la fotografia i el disseny gràfic que presenta l’obra.
  • Premi a la comunicació social pel documental ‘Gavina. Fent volar els infants del Raval i del món’ de Vicens Tomàs i Ignasi Olivera. Aquest documental va ser estrenat al setembre del 2019 a la Filmoteca de Catalunya, i el jurat valora sobretot el fet que plantegi una temàtica centrada en Barcelona, tot assolint uns bons objectius de repercussió i posant de manifest la bona tasca realitzada durant anys per la Fundació Joan Salvador Gavina.
  • Premis a la promoció de la investigació en l’àmbit del benestar social a Barcelona per a tres projectes diferents, que s’hauran de desenvolupar durant els propers mesos:
  • En l’àmbit obert, pel projecte ‘El joc patològic a Barcelona: qui hi guanya i qui hi perd’, d’Ànnia Monreal, Maria Altimira i Carina Bellver per l’interès de la temàtica i posar el focus en una problemàtica existent a la societat actual.
  • En l’àmbit d’infància i vulnerabilitat per ‘Infància desprotegida’ de Karma Peiró, Xaquin Veira, Rocío Minvielle i Francina Cortés, per un projecte que pretén aprofundir des d’una perspectiva de retiment de comptes en la desprotecció dels menors a Barcelona i Catalunya, amb l’objectiu d’abordar la problemàtica per evidenciar les mancances que puguin existir en els serveis assistencials, recursos o la formació dels professionals, entre d’altres.
  • En l’àmbit de feminització de la pobresa per a ‘Sensellarisme femení, històries de supervivència’ de Claudia Frontino, per una iniciativa que vol centrar la investigació en casos particulars de dones sense llar per explicar aquests problemàtiques estructurals de la ciutat a través d’històries de dones que pateixen o han patit situacions de vulnerabilitat assistencial.
  • Premi especial del jurat per a tots els col·lectius que han treballat en l’atenció a les persones per raó de la Covid-19, i en especial als i les periodistes i equips de comunicació social pel treball en el tractament de les informacions relacionades i pels esforços per transmetre-les.

 

El nom de les persones guanyadores ha estat decidit per un jurat format per 16 persones de reconeguda trajectòria professional en els àmbits de la comunicació i dels drets socials. L’objectiu dels premis és promoure i incentivar la informació de qualitat, posant el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació, centrant-se especialment en la realitat de la ciutat de Barcelona.

Publicitat

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/