Arxiu

Els treballadors de serveis no essencials s’han de quedar a casa

Aquest diumenge a la nit s’ha decidit una pròrroga de 24 hores a les empreses que hagin de planificar el seu tancament.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l’executiu restringirà l’activitat dels treballadors dels serveis no essencials a partir d’aquest dilluns, 30 de març, i fins al 9 d’abril. En roda de premsa a la Moncloa, Sánchez ha explicat que aquest diumenge en un Consell de Ministres extraordinari s’aprovarà la mesura, que considera “excepcional” i “de gran duresa”. A més, el govern espanyol també aprovarà que tots els treballadors puguin gaudir d’un permís retribuït per rebre el seu salari. Un cop acabada la crisi, els treballadors hauran de recuperar totes les hores. Segons el president, que ha recordat que el període inclou la Setmana Santa, la mesura ve avalada per experts i permetrà reduir “encara més” la mobilitat.
Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat l’anunci de confinament total decretat pel president del govern espanyol, una “bona notícia”, al seu entendre, en el combat contra la pandèmia. En una declaració institucional aquest dissabte al vespre des de la Casa dels Canonges, el cap de l’executiu ha exigit mesures socials i econòmiques a “l’alçada de la crisi” i demana “no posar límits” al suport als treballadors, autònoms i empreses amb l’objectiu que ningú quedi “fora de joc”. Torra ha assegurat que els propers dies exigiran el “millor” de cadascú i s’ha mostrat convençut de la resposta de Catalunya, un país “fet amb esforç, solidaritat, a contracorrent i contra pronòstic”.
Crítiques de la patronal PIMEC

PIMEC entén que per raons sanitàries s’hagin de prendre noves mesures però davant l’anunci del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, respecte a l’obligació per part de les empreses d’avançar el pagament de 15 dies de permís retribuït recuperable, creu que aquesta és una mesura improvisada i poc responsable. La patronal lamenta que amb aquest tipus de mesures, mancades de seguretat jurídica i de nul·la sensibilitat empresarial, no ens en sortirem bé d’aquesta crisi i condicionarem de manera preocupant el nostre futur econòmic.

El fet que una mesura d’aquestes magnituds i d’obligat compliment a partir de dilluns, s’hagi anunciat el dissabte a la tarda, demostra la improvisació i impossibilita la capacitat de reacció i d’organització de les empreses. També, constata la poca sensibilitat empresarial la decisió de que siguin els empresaris els que paguin els sous dels treballadors i no l’administració a través dels ERTOs o altres mecanismes. PIMEC creu que, dins de tot, hagués estat millor decretar dues setmanes de vacances, ja que recuperar aquestes hores serà molt complicat per a moltes empreses.

CCOO

CCOO de Catalunya dona suport a les noves restriccions sobre el treball en les activitats no essencials

CCOO considera que la màxima prioritat és fer front a l’emergència sanitària. Des del començament de la crisi, CCOO s’ha posat al servei de la salut de la població, seguint escrupolosament les indicacions de l’autoritat sanitària i així ho farem també en aquesta ocasió

CCOO reclama mesures de protecció per a totes les persones que han de seguir treballant en els serveis essencials perquè la seva salut és tant important com la de la resta de la població.  Actuarem amb tots els instruments al nostre abast per fer complir els protocols de seguretat adequats en cada cas.

CCOO valora que el Govern aprovi un permís retribuït per a aquest període i s’organitzarà per negociar la recuperació dels dies de permís retribuït que es posen en vigor dilluns, sempre amb l’objectiu de salvar els llocs de treball i evitar els acomiadaments.

 

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/