Arxiu

El govern de Pineda de Mar tanca la Taula de diàleg per al trasllat del centre de culte del Carme

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, el regidor adjunt a l’Alcaldia, Francesc Horta, i la tercera tinenta d’alcalde i regidora de Presidència, Sílvia Biosca, han anunciat en roda de premsa, el tancament de la Taula de diàleg creada per tractar el trasllat del centre social i de culte de la Comunitat Musulmana del Carme. També han anunciat la creació d’una nova Taula de treball per a l’elaboració d’un pla integral d’inversió per al barri, tal com es va aprovar per unanimitat en el Ple municipal del maig passat.

 

La taula de diàleg es va constituir el 26 de maig passat per acord de totes les parts: Associacions de Veïns de Can Bel, El Carme i Bellamar, la Comunitat Musulmana i tots els partits polítics de Pineda de Mar. L’acord establia una sèrie de compromisos, entre els quals hi havia aturar tot tipus de mobilitzacions per part dels veïns, suspendre l’expedient administratiu de tramitació per part de l’Ajuntament i que la Comunitat Musulmana no sol·licités el permís per a la construcció del nou centre. Aquests van ser els acords vigents per a totes les parts fins aquest cap de setmana passat.

 

El passat dissabte 16 de juliol una part dels veïns, concretament l’Associació de Veïns de Can Bel, va decidir tallar la carretera N-II com a acció reivindicativa de protesta. Aquest fet va vulnerar el marc de la Taula de diàleg acordat per tothom i va invalidar totalment l’acord signat per totes les parts ja que un dels acords pactats, per tots els membres de la Taula, va ser el manteniment del diàleg com a via de negociació i no realitzar mobilitzacions. Aquest acte va provocar la sortida de la Taula dels membres que van participar activament a la mobilització i la convocatòria d’urgència d’una nova reunió.

 

La Taula es va reunir dimecres al vespre i es va decidir el seu tancament ja que havia perdut el grau de representativitat necessari de tots els col·lectius implicats en aquest tema. En aquesta mateixa reunió es va decidir continuar amb el diàleg amb la creació d’una nova Taula de treball per a l’elaboració d’un pla integral d’inversió per al Carme tal i com es va aprovar en el Ple municipal del mes de maig. A aquesta nova Taula que properament es constituirà també es convidarà a participar-hi a totes les associacions de veïns de l’àrea del Carme, així com a tots els partits polítics.

 

L’alcalde de Pineda de Mar ha recordat, durant la roda de premsa, que la Comunitat Musulmana actualment ja està ubicada al barri i que, per tant, es tractaria d’un trasllat i no de la construcció d’un nou centre de culte i en cap cas d’una mesquita. Actualment el centre de culte està ubicat al carrer Sant Jordi i la intenció de la Comunitat Musulmana és traslladar-se al carrer Eivissa, a uns 100 metres de distància de la seva ubicació actual. Aquest terreny del carrer Eivissa és propietat de la Comunitat Musulmana que el va adquirir a un particular. El terreny no ha estat mai de l’Ajuntament i el consistori no ha participat econòmicament en la compra del terreny.

 

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/